• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

alpierdos odpalandos

Reakcji
0
Siemano, warto zrobić coś z tego głośnika:

Alphard XE
LW65H81
6.5' Woofer
120 Watts (przy nie całych 50 coś harczy xD)
Więcej nie ma pewnie sam producent, nie ma żadnej noty, czegokolwiek

zkNKM8x.jpg

r1YAV0u.jpg

AgE37Sc.jpg

Dostałem je za friko, a właściwie kolumny na nich zrobione (gdwt 90/7, gdn 16/15, alpierd) Ogólnie to gdwt były w stanie 7/10, gdny zjedzone przez gryzonie (cewka 15 ohmowa i resor zostały) a alpierdów nawet szczury nie chciały ruszyć :)

Jestem zielony w pomiarach, mam jakieś mikro z biedry, jak to coś łatwiejszego to napisz o co kaman to spróbuje :) Budki testowej tez nie mam.

Wg mnie nie warto
Ale skoro je masz...
Sprzedaj gdwt i gdn i kup za to najtansze grajace wysokie. Np gdwk pc
Daj filtr na gdwk zeby go nie spalic i wsadz w 15-20 litrow
Pozniej pchnij to pierwszemu chetnemu ;)

Te gdwt to 9/70/1, pomyliłem :) Co do fotek to już tak będę robił, imgur to dosyć pewny i wygodny hosting. Mam obudowę ze sklejki, gdzieś 50-60l, tam one siedziały szkoda jej trochę bo jest w miarę sztywna, mała kosnetyka i zrobiłbym tańszy projekt branży, czy tam co byście polecili.. A może jakiś subwoofer? Dzisiaj trochę je pokatowałem lm3886, przy zasilaniu +/-37V, gdzieś przy połowie wysterowania, dmuchał ciepłym powietrzem.. Żeby ktoś to chciał kupić to bym sprzedał..

Powrót