• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

alpine x300 czy x200

Reakcji
0
Witam wszystkich szukam pomocy przy wyborze radyjka waham się między dwoma modelami ALPINE IDA-X200 i ALPINE IDA-X300 czy te radia różnią się od siebie czymś prócz innego koloru podświetlenia ? Bo o ile mi wiadomo mają te same funkcje.I w ogóle czy to jest coś warte , gdyż ciężko znaleźć na temat tego radia zbyt wiele opinii.Proszę o pomoc.

ale wiesz ze tam CD nie ma?? :) kumpel przywiozl ze stanow jedna sztuke i wedlug mnie lepiej cda 9885 gra. Z tym że tutaj duży wpływ ma mp3. W obudwu przypadkach jakejs przepasci nie bedzie.

Co innego kiedy sam robisz mp3 z orginalnych plyt przy bardzo wysokim bitrate czyli max dla mp3 to 320kb/s. Choc i tak w porownaniu do flaca jest porazka :/

Tak , wiem że to radio nie ma cd , ale sprawę załatwi zmieniarka cd :cool:, ale nasuwa się pytanie czy koniecznie musiała by to być zmieniarka alpine?, bo kompletnie się na tym nie znam . Poza ty alpiny z serii cda cenowo dosyć znacznie odbiegają od x300 :sad: wiec są jak narazie poza moim zasięgiem.

Wiadomo coś o różnicach miedzy x200 a x300 ? bo mam okazje kopić po okazyjnej cenie jeden jaki i drugi model , gdzie różnica cenowa miedzy tymi modelami wynosi 100 zł , wiec co byście mi poradzili :?: . Więcej nie będę przedłużał tematu, pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Jesli chodzi o zmieniarki to musza to byc prawdopodobnie z serii CHA a napewno z interface ai-net.

co do roznic :
"The X200 works with Alpine's Sound Imprint system for some fancy DSP, while the X300 has USB input for pulling media off of non-iPod sources."

wynika ze do x-200 tylko ipody a do x300 wszystko jak leci :)

Powrót