• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Altony po regeneracji : opinie i sugestie :)

• Autor wątku Autor wątku nosb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
hehe wiem,że to kłuje w oczy :) Mam zamiar to zeskanowac i wydrukowac na samoprzylepnej foli laserówką całe czarne i białe napisy :)

Wywal B.R. i wstaw wzmocnienia wewnętrzne, wymień elementy zwrotnicy, oklej boki, dodaj drugą płytę frontową, wymień głośniki i będziesz miał nowe kolumny ;)

UKA mowi dobrze.
Uzyj tej skrzyni jako szkieletu do czegos odmiennego.
Przelicz bude i zestroj na nowo.

Peweni macie racje. Bo one strasznie graja jak dla mnie. Zero zejscia. Od 40 hz na moje ucho niewprawione zaczynaja grac :/

:] Ale góra moze zostac ?? Tjs szerokie i wysokie ? A dolne najwyzej zastosuje któres stx i tyle :) Zestroi sie bude , wytłumi i powinno byc ok :)

Te kolumny sa tak "zestrojone" ze maja podbicie na 70-80Hz a pozniejs zybki spad w dol. 40Hz moze i slychac przy duzej glosnosci albo egulatorach ale napewno ponizej sredniego poziomu sporo.
Do tego zrob warstwowa plyte czolowa zeby wysunac na przod bas, bedzie lepiej.

Powrót