• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Altusy podołają? Prosze o pomoc!

• Autor wątku Autor wątku Maxi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.

Najpierw trochę wstępu;) :
Jako iż już wielkimi krokami moja 18-nastka sie zbliża to organizuje wraz z 3 osobami impreze urodzinową;) Moje pytanie związane jest z altusami ale o tym zaraz.
Na sali będzie około 80 osób, no max 80osób. Na pewno nie więcej!
Nie wiem ile mk2 ma sala dlatego dołączam poglądowe zdjęcie (szcześniak dzięki za foto;))

I teraz moje pytanie:
Czy 2 altusy 110 i 2 altusy 75 dadzą na niej rade?
Tylko jest tak: ja mam 110 oryginalne tzn. wszystkie głośniki tonsila takie jak były tylko że nowe, a 75 nie są moje i teraz sie nie śmiać: mają basówki 888;) no i wysokie Tonsila jakieś GDWT 70 watowe.

Czy ten sprzęt sprawdzi się na tej sali?
Jak dowiem się ile mk2 ma sala to dam znać.

Załączniki

• sala.jpg
    sala.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 0
jezeli były by to prawdziwe altusy dalby by rade to co ty masz watpie

ps pytanie jest poprostu "głupie"

Lukasz a dlaczego to pytanie jest głupie? Co w nim głupiego?
Ja sie kulturalnie pytam co o tym myślicie a ty piszesz że pytanie jest głupie!

nie ma mowy żeby to zapewniło zadowalający poziom basu.... ja przy pomocy 8x32/150/4SC i łącznej mocy wzmacniaczy 1600wat nagłaśniam niewiele większe lokale... (inna sprawa że na brak basu i za małą głośność nikt nie nazeka...) zagrać zagra ale efekt będzie kiepski....

Jeszcze nie wiem do czego będzie podłączone, narazie pytam po kumplach o jakiegoś wzmaka, no i jak piszecie że to bedzie lipa to sie już rozglądam za jakimiś estradówkami. Może coś znajde u kumpli chociaż w to wątpie i i tak bedą te altusy. Mam nadzieje że jakoś to zagra.

myśle że na taką impreze wystarczy, nie będą to żadne fajerwerki ale będzie w miare głośno a jak je ustawisz na rogach to bas też będzie jako taki, ale nie oszukujmy się, klepki na pewno nie będą odskakiwać;)

No i po imprezie;) garły moje altusy 110 wraz z 4 innymi mniejszymi kolumnami. Basu za dużo nie było, właściwie było go mało ale za to było diabelnie głośno. Dopiero teraz wiem jak ten sprzęt potrafi głośno zagrać!

Powrót