• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Altusy;)

• Autor wątku Autor wątku Maxi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Przeglądałem sobie dziś kolumienki na allegro i trafiłem na coś takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37818698
Widząc iż koleś ma błąd w tytule i w opisie:
"WITAM POSIADAM ALTUSY 140..."

to napisałem do niego maila:
Witam. Tak dla Twojej wiadomości to nie są altusy 140 a 100;) masz nawet to na tabliczce na kolumnie. Pozdrawiam

Po paru godzinkach koleś pisze coś takiego;):
tak dla twojej wiadomości tabliczka o niczym nie świadczy:):) jest mocniejszy głośnik o 40 :):):)zreszta co sie bede tłumaczył jak niewiesz o co chodzi nara

Jak przeczytałem tego maila to myślałem, że spadne z fotela;)

ten głosnik wyglada na max tanioche :) tak samo sredniotonowy, wydaje mi sie ze tez byl wymieniany(inna membrana)

Zombal średniotonowy jest oryginalny tak mi sie wydaje. To są szerokopasmówki - te tonsilki mają pare latek już;)
PS. Wysłałem do kolesia następnego maila...Cdn....

ta niskotonowka to mi na jakiegos Alfreda wyglaga, chyba z lini LW albo EW ale pewien to nie jestem. Sredniak to jest z wygladu orginalny.

A mi to wygląda na produkt bardzo znanej i cenionej firmy A-tex sound. Miałem kiedyś podobne cudo w ilości sztuk 4.

Zadałem mu to samo pytanie zobaczymy co napisze:

Witam.To niesą altusy 140 tylko 100.Pisze na tabliczce.Nieszkodzi że włożyłeś tam jakiś dziadowski głośnik alpharda czy atexa to nadal są altusy 100.Przykro mi kolego ale już niejeden do ciebie w tej sprawie pisał a ty dalej swoje twierdząc że sie nie znają.Otóż ci ludzie byli zawodowymi akustykami i projektantami.Pozdrawiam i życze udanej sprzedaży

hehe będzie śmiechu jak ta lala :D

Kolesia chyba zamuliło, bo coś nie odpisuje na maila;) chyba sie wkurzył hehe:)

Powrót