• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"łamany" b-r jak zachowac wymiary.

• Autor wątku Autor wątku UFOK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.

Szukałem, czytałem i dalej nie mam pewności. Sytuacja jest taka. Muszę zmieścić rurę długości 43cm fi10cm w obudowe o długości 40cm, jak widać jest to niemożliwe :). Zostaje mi jedynie "złamać" br np o 90 stopni i będzie OK. Pytanie tylko jak to wyliczyć. Ja sobie wymyśliłem tak, że chodzi o to aby objętość rury b-R byla ta sama. Czyli np biore taką rurę 43cm fi 10cm prostą, sypie do niej np piasek, buduje 2 rure łamana i obcinam jedną z końcówek tak aby ilość piasku w jednej i drugiej była ta sama. Mylę się czy myślę dobrze ?

Kombinujesz jak koń pod gorę ;) Jesli stosujesz łamany tunel, to jego długoscią jest jego os symetrii.

w sumie macie racje :) ...ale pomysł z lirażem tez jest poprawny chyba :) ...nie mniej jednak tak jak mówicie będzie prościej THX.

w przy[padku lamanych tuneli pojawia sie problem wyliczenia jego dlugosci najlepszym sposobem sa pomiary!!
proowalem bez i wyniki mijaly sie znaczaco z zakladanymi

LUKASZ, To mnie zmartwiłeś. Mówiąc o pomiarach masz namyśli pomiary workshopem ?

Powrót