• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Amplituner z czułym tunerem

Reakcji
15
Szukam jakiegoś amplitunera z dobrym tunerem pod względem czułości na sygnał.
Nie zależy na super jakości muzyki, bardziej na czułości, ze względu na dużą odległość od masztów radiowych.

Dobre pytanie, bo to często jest problem. Ja mieszkam niby w mieście, a i tak muszę mieć w miarę porządną antenę. Na kawałku drutu to mi ostatnio diora tosca odbierała...I ten amplituner pod kątem czułości tunera mogę polecić :lol: Do wszystkiego innego musiałem już coś bardziej skomplikowanego dokładać żeby symfonii szumów nie słyszeć.

Mam od nowości trzy amplitunery z 1998r Denona DRA-585RD który odbiera radio idealnie, z 2001r Sony STR-DB940QS - często szumi, i najnowszą Yamahę RX-A740 również radio odbiera idealnie. Za miastem nigdy ich nie używałem ale za to w pobliżu wielu zakłócających urządzeń i tylko Denon oraz Yamaha dają radę.
Ten pierwszy mógłbym sprzedać z pilotem stan sklepowy 350zł
Wszystkie amplitunery są w wielokondygnacyjnym bloku podłączone krótkim kabelkiem - nie do żadnej anteny z kablówki czy coś w tym stylu

Ostatnia edycja:
Sam posiadam sprzęt denona i właśnie się kiedyś spotkałem z opinią, że mają dobre tunery.
Ogólnie to radio ma łapać sygnał będąc w morzu, dlatego dobry tuner jest potrzebny, żeby z lądu sciągało :)
Shizo, pomyślę o twojej ofercie.

Powrót