• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

arn150+arv 104 za 750zł

widac sa dobra firma i maja porzadne przyzady pomiarowe komore bezechowa itd oczywiscie clio tez to wiedza lepiej niz my i prznosza dopiero od 500hz ;)

ło rany ;-) pewnie im sie opis pokaszanil z 50 na 500 poszlo, spokojnie panowie.....
a co do ceny............
to wezcie pod uwage ze to gotowy produkt wiec nie rozumiem zdziewienia......
skoro 300pln jest po kosztach a praca kosztuje i oni chca zarobic to cena jest juz chyba bardziej oczywista...............
inna sprawa ze nikt nie kaze wam kupowac ;-)

btw....na pewno nie zasluguje to na allegro speszyl ałard......bo to pewnie dziala :)

A co powiecie o firmie AcuHorn też robiącej kolumny na Teslach za "troche" większą kase?

tyle ze sa troche wieksze :D napewno drozsze jest zaprojektowanie hornow na arz niz zwrotki do arn+arv, ale i tak z cena tez przesadzili

Dlatego nie dałem do allegro speszył ałard. cena mi się wydaje duzo za duża takie kolumny mozna zrobić w jedne dzień koszt elementów z super zwrotka to max 300zł + 100robota za jeden dzien to 400 a nie 750.

dj_zibi napisał:
Dlatego nie dałem do allegro speszył ałard. cena mi się wydaje duzo za duża takie kolumny mozna zrobić w jedne dzień koszt elementów z super zwrotka to max 300zł + 100robota za jeden dzien to 400 a nie 750.

Większaj głupoty dawno nie słyszałem :)

Jeden dzień roboty?! Samo fornirowanie zajmuje conajmniej jeden dzień, pod warunkiem, że się umie i ma cały odpowiedni sprzęt. Złożenie samych bud, to też jeden dzień. Potem wszystko powkręcać, polutować, posłuchać - trzeci dzień. Nie chciałbym kupić kolumn robionych w jeden dzień.

No i co, 100zł za 3 dni roboty? Owszem, ale chyba tylko po to żeby po prostu sprzedać a nie zarobić.

esh0 wiesz ile ja fornirowałem moje kolumny pdobne do yoshiego dokładnie jeden dzień. niech będzie to za 3 dni roboty nie będzie 200zł. mało??? a i tak nierobisz cały dzien tylko po chwlce bo czekasz az wyschnie. W międzyczasie mozna robic inne sprawy.

prawda jest taka że cene ustala sprzedawca i to jego sprawa czy ktoś kupi czy nie,
a nie nam oceniać czy cena jest ok czy nie ,
jak komuś nie pasuje to niech nie kupuje ...
ew niech zrobi im konkurencje ;]
pozatym czy gość będzie "miał grzech" jak na tym zarobi ?
więc co, powinien po kosztach sprzedawać ??

200, to juz nie 100, tylko dwa razy więcej...

Pozatym, może koleś ma zarejestrowaną działaność gospodarczą, płaci podatki itd?

jak wiemu ZUS nie jest tani ...
wogóle prowadząc działalność gospodarczą ciągle jakieś wydatki wyskakują związane z jakimiś bzdurami więc gościowi musi się zwrócić i chciałby jeszcze zarobić ...

pozatym on nikogo nie zmusza do niczego - nie chcesz -> nie kupuj i tyle :P

a to że może dla kogoś to wyzysk - trudno :P

do kolumn za przykladowo 5000 mozna kupic wszystkie polprodukty za 1000-2000zl wiec prawie 5 razy mniej.... wiec skad to zdziwienie?

wysłałem maila do koleślia czemu tak drogo i co z tym pasmem, a oto odpowiedz:

"Witam. Głośniki Tesli są rewelacyjne jeśli chodzi o stosunek
jakość/cena! Jeśli chodzi o podane pasmo przenoszenia to podane jest
dobrze. NajwyraĽniej niedostrzega Pan różnicy między głośnikiem arv 150
a arp 150 który właśnie jest tam zamontowany i jest głośnikiem wybitnie
średniotonowym. Cena zestawu jest adekwatna do jakości wykonania i
jakości elementów na zaawansowanych zwrotnicach z pułapkami
rezonansowymi i korektorami impedancji. Proszę sobie policzyć( jeśli
Pan się orientuje) ile może kosztować taka jedna zwrotnica, i ile
stolarz bierze za takie skrzynki w naturalnej okleinie (ok 400 zł) Szkoda że Pan
nie może ich posłuchać. Na szczęście klienci są bardzo zadowoleni!
Pozdrawiam raf 203"

Hmm... no to teraz można go śmiało jechać i wkleić to do Allegro Award... ARP + ARV :|

I te 400zł za skrzynie... taaa...

Powrót