• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Audax TM025 for Mission + Tesla ARN 116-60/8 by Hermes

tak, do autora ale ja mu pomagalem i ja mu wymyslilem to polaczenie glosnikow i taki uklad ;)

Yoshi, w takim razie czekam na info

Znalazłem plik ale z niego jasno nie wynika bo mam 3 pomiary na 3 rożne strojenia od 58 do 66Hz :D . Wydaje mi się, że najodpowiedniejsze u mnie było pośrednie 61Hz ale ja miałem trochę większą obudowę, więc niewykluczone że przy twojej paczce trzeba będzie nieco podnieść strojenie. Myślę, że coś w granicach 65Hz może być OK. Możesz wypróbować, kilka strojeń na słuch. Ja tak wtedy robiłem bo pomiary w sumie jednoznacznie nie wskazują która wersja zagra najlepiej.

Ok, dzięki za informacje :thumbup:
Jak odwiedzę znajomego, to posłucham już wygrzanych przetworników i wtedy podejmę decyzję co dalej. Na sucho można powiedzieć, że będę testował 65 - 72 Hz.
Jak dokonam korekcji to napiszę tu co i jak

Jeszcze nie odwiedziłem znajomego, ale z jego powiedział, że po wygrzaniu przetworników jest więcej basu.
Mama bardzo zadowolony więc myślę, że zostawię już tak jak jest ;)

Powrót