• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audi A4 B7 Audio

• Autor wątku Autor wątku marci
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam wszystkich serdecznie.

Zamierzam rozbudować system audio w moim samochodzie(Audi A4 B7 sedan). Interesuje mnie zakup skrzyni basowej oraz wzmacniacza. Chciałbym się Was poradzić na co zwrócić uwagę przy wyborze sprzętu. Mój budżet to 500 zł.

Jeśli będziesz dłubal w tym sam to wygląda to tak: (ceny pi razy oko)
wygłuszenie drzwi - 350zł
przyzwoita instalacja pod wzmaka - 150-200zł
godziwy zestaw odseparowany na przód - 250-350zł
wzmak na przód - 200zł
radio? Nie wiem co masz ale jeśli fabryka to coś tam często da się wyprowadzić, jak nie to dolicz do tego radio z 300-400zł
potem ewentualnie dolicz do tego:
sub - 250-300zł
wzmak do suba 250-300zł

Zarys cenowy masz a są to ceny naprawdę najniższych lotów ale sensownych, taniej może być ciężko, nie mówię że się nie da tylko czy będzie to warte zachodu.

Moje radio to Pioneer deh 4000ub. Aktualnie zasila oryginalne głośniki Audi. Na razie interesuje mnie tylko zakup skrzyni. Więc 600 zł powinno wystarczyć na przyzwoity wzmacniacz i sub? Oczywiście + 100/150 zł do zestawu na okablowanie.

Zaczynasz jak każdy od dupy strony no ale może z czasem też się nawrócisz:) za 600zł coś już ciekawego się kupi

Co myślicie o takim duecie?
Infinity REF1260W + Crunch 4-kanaly GPX1000.4
http://allegro.pl/infinity-ref1260w-...294507605.html
JBL GT5-12 B + Wzmacniacz Blaupunkt GTA 270
http://allegro.pl/jbl-gt5-12-b-wzmac...277173596.html
najtansze i najpopularniejsze smieci wsrod poczatkujacych
bedzie glosno, bedzie masaz plecow, ale po kilku godzinach gwarantowany bol glowy!

godziwy zestaw odseparowany na przód - 250-350zł
ale lukasz juz nie ma zestawow :(

Zaczynasz jak każdy od dupy strony no ale może z czasem też się nawrócisz
na forum probowalem od wielu lat nawracac. w pracy juz odpuscilem - klient i tak wie lepiej. zwlaszcza ze klient tylko tego oczekuje a nie dobrego grania

czy moga byc uzywane? czy tylko nowe?

Paweł my jak widzimy, ze z tego co mamy zrobic grania nie bedzie to odpuszczamy robotę.
Jeśli klient wie lepiej to po co w to wchodzić?
Potem bedzie niezadowolony a tym złym ktory to zrobił bedziesz ty.

Dobrze. W takim razie jaki zestaw proponujecie na przód? (Chodzi mi tu głównie o same głośniki. Zestaw który mam aktualnie to oryginalne głośniki Audi. 4 głośniki + twettery. Grają pod Pioneerem deh 4000ub. Co o nim myślicie?).

Ostatnia edycja:
Macie racje, idziecie w dobrą stronę i chcecie robić zgodnie ze sztuką..... ale trzeba się zastanowić po co ?
Wielu nie słyszy różnicy w jakości tonów średnich czy wysokich a znaczną poprawę jakości grania widzi tylko jeśli poprawia się bas, głównie jego ilość.
Naprawdę wielu do szczęścia potrzebny jest tylko mocny woofer i może w tym przypadku jest tak samo. Możę czasem polecić komuś droższego mocnego suba + wzmacniacz do tego porządne, grube kable i będzie szczęśliwy.

Paweł, ostatnio miałeś przykład u brata, bawiłeś sięw 3 way i nie był specjalnie zadowolony a wystarczyło mu potężnego suba zainstalować.

Ostatnia edycja:
Rfck przy takim podejsciu jak piszesz można polecic cokolwiek.
I tak będzie więcej basu....

Paweł my jak widzimy, ze z tego co mamy zrobic grania nie bedzie to odpuszczamy robotę.
jakos trzeba zarabiac

Potem bedzie niezadowolony a tym złym ktory to zrobił bedziesz ty.
wprost przeciwnie - klient bedzie zadowolony, ale ja nie

Paweł, ostatnio miałeś przykład u brata, bawiłeś sięw 3 way i nie był specjalnie zadowolony a wystarczyło mu potężnego suba zainstalować.
dokladnie! ;)

Chłopaki dobrze radzą - szkoda psuć fajne autko :huh:

Zamiast zaczynać "od du.. strony" zrobiłbym przyzwoity przód, w późniejszym etapie zajął się sekcją najniższych tonów ;)

Zachęcam do odwiedzin i lektury - http://www.strefacaraudio.pl/ :thumbsup:

Powrót