• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audiofil we Wrocławiu

Czyli najprawdopodobniej :
- różne głośności stąd różnica .
- cd z lampami na wyjściu :)
- wykorzystanie mp3 żeby była różnica .

lub dowolne kombinacje powyższych ;)

Dla zainteresowanych z Wrocławia i okolic- w ten weekend znów można wpaść na audiofila.
Byłem dziś i myślę, że warto się udać ze względu na prezentowane kolumny: Magnepan MG 3.7.
Byłem i nie mogę wyjść z podziwu, kolumny grały wyjątkowo szczegółowo, detalicznie i z konkretną dynamiką. Bas w który na początku wątpiłem, też był na miejscu. Brzmienie jak na żywo!
Gorąco polecam ;)

Mnie również. Ciężko wierzyć w uczciwość handlowców, którym zależy na sprzedaży. Nie zmienia to jednak faktu, że na spotkaniach można posłuchać sporo ciekawego sprzętu, z którym na co dzień niewielu z nas ma styczność.
El_liero, byłeś dziś lub wczoraj posłuchać czegoś na audiofilu?

Ciekawy był też wynalazek Gradient Helsinki- wyglądem przykuwają uwagę, ale nie udało mi się ich posłuchać niestety.
Mi się udało na AS. Najpierw się zdziwiłem strasznie że odgroda zwarciem do słuchacza. Ale grało bardzo fajnie. Góra i środek bardzo neutralnie, nie było do czego się przyczepić, a bas może nie schodził do piekieł, ale zróżnicowany i szczegółowy bardzo. Całość się ładnie sumowała.

Nie na temat...

ja żem w Belgii tyro :)

A to rozumiem :)
Byłem jeszcze w niedziele posłuchać kolumn i zaskoczenie- kompletnie mnie odczarowało. Sprzęt grał co prawda detalicznie, z dynamiką i mega szczegółowo, ale jednocześnie wnosił od siebie tak dużo, że wszystko brzmiało baaardzo podobnie.
Pomijając w ogóle fakt, że nikt nie chciał puszczać ciężkiego grania, tylko samo jazzowe cykanie i cmokanie. No
Reasumując- kolumny wysokiej klasy, ale mają specyficzne brzmienie, które może po czasie znudzić lub zmęczyć.

A to rozumiem :)
Byłem jeszcze w niedziele posłuchać kolumn i zaskoczenie- kompletnie mnie odczarowało. Sprzęt grał co prawda detalicznie, z dynamiką i mega szczegółowo, ale jednocześnie wnosił od siebie tak dużo, że wszystko brzmiało baaardzo podobnie.
Pomijając w ogóle fakt, że nikt nie chciał puszczać ciężkiego grania, tylko samo jazzowe cykanie i cmokanie. No
Reasumując- kolumny wysokiej klasy, ale mają specyficzne brzmienie, które może po czasie znudzić lub zmęczyć.

Na delikatnym cmokaniu prawie wszystko gra idealnie....

Powrót