• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audioshow 2016 - playlisty

Reakcji
0
W tym wątku prośba o propozycję do playlisty.

Pomysł mam na wspólnie wybrane przez nas 3 playlisty.
1. Spokojnie - jazz bluss sample audiofilskie itd
...
2. Szybko i mocno - może rock może metal?
...
3. Różne - coś co ciężko będzie zakwalifikować a przez forum uznane będzie jako godne do posłuchania
...

:)

Nie na temat...
Sugerowałbym zrobić listę na googlu docu i tam ją edytować, bo niezłe banzajno się tu zrobi :P

w zeszlym roku chris jones gral wszedzie

Jak ktoś poprosi w tym roku o włączenie "long after you're gone" lub "no sanctuary here" to dostanie odmulającego liścia w tył głowy.

moge podrzucic plytke

Możesz, ale te dwa utwory są zakazane... tak samo jak wyrażenie "iść pod prysznic" na polu namionowym w Rowach (jeśli ktoś wie co mam na myśli ;) )

cala plyta jest dobra!

No właśnie o to chodzi.
David Munyon, Steve Strauss czy Allan Taylor też mają fajne płyty, ale większość "audiofili" zna najbardziej te ze składanek, no i potem słyszymy taki "long after you're gone" do schaftowania.

Nie na temat...
o wlasnie - ktora polecasz kupic?

Z tych trzech artystów to najbardziej dźwiękowo mi się podoba David Munyon - "Pretty Blue". Najwięcej hiciorów ze składanek znajdziesz na płycie Steve Strauss - "Powderhouse Road".

W/g mnie DIY rządzi się swoimi prawami . Czasami mi się nasuwa na myśl teks Kazika 12 groszy ... z naciskiem na ostatnią zwrotkę . Diy jest przeciwieństwem audiofilskiego mainstreamu i dojenia jeleni więc muzyka też powinna być taka . Gdzie dobra elektronika ? gdzie podziemie ? Powiadam Wam panowie tu powinno być . a co mam na myśli ? wrzucę zaraz na temat odnośnie : Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?

Ostatnia edycja:
Coś w tym jest, powinniście puszczać muzykę którą sami słuchanie, testujecie na niej sprzęt itd a nie audiofilskie plumkanie.
Chociaż marian chyba coś swojego na audioshow w tamtym roku zapodał na swoich Wilsonach :D

Chociaż marian chyba coś swojego na audioshow w tamtym roku zapodał na swoich Wilsonach

Może nie tyle że swojego, ale ogólnie słucham tego co puszczałem, natomiast jakimś tam fanem Vadera nie jestem ("lepiej" grają Decapitated) ;)

Wystarczyło że Michael Jackson grał i już ludzie byli zadowoleni :)

Dlatego jestem za "przecieraniem szlaków" ... Sprzęt jest po to by móc uczciwie zachłysnąć się muzyką i nic więcej a właśnie przedewszystkim (ach te grające podstawki pod kable) . Ja nie pogardzę Vaderem ale też wybitnym pianinem i smyczkami jak i mroczną elektroniką vs jazz np. Amon Tobin . Nie ruszam tylko Disco z pola i rapu góralskiego . Ruszę się wszystkiego co dobre choćby tylko poznać
czasem zaglądam nawet do NOSPR'u na przykład zaliczyłem w zeszłym roku pierwszy po kilku latach projekt Mills'a no i potem trochę sceny kameralnej . To nie jest notabene z NOSPR ale repertuar był ten sam

Nie na temat...
Może nie tyle że swojego, ale ogólnie słucham tego co puszczałem, natomiast jakimś tam fanem Vadera nie jestem ("lepiej" grają Decapitated)
O to mi chodziło że swojego w sensie to czego słuchasz a nie to co "wypadało by puścić"

Wystarczyło że Michael Jackson grał i już ludzie byli zadowoleni
Wiele płyt jest bardzo dobrze brzmi.

Z mojego doświadczenia jako wystawcy na Audioshow wynika, że aby ludzie wchodzili kawałki muszą być znane i lepiej jak są szybsze niż jakieś zawodzenie, np wspomniany Jackson, Depeche Mode, Dire Straits, znana klasyka, ale też dobrze przygotowane nowe kawałki, np Brodka itp :) Tego słuchają normalni ludzie, a jako, że nie szukacie tam klienteli to właśnie na takich zwykłych słuchaczach, wydaje mi się, powinno Wam najbardziej zależeć :) Być może zapalą się do DIY :)

Powrót