• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AudioVideoShow 2018 - once again - LISTA SPRZĘTU

tomekk_

Woźny
Członek ekipy
Reakcji
109
Hejo,

Mysle ze to dobry czas, zeby zaczac ogarniac liste gratow ktore zabierzmy na AVS.
Prosze o konkrety w temacie, nie smiecic zeby nie bylo komplikacji.

Luzne pogaduchy o AVS w temacie: https://diyaudio.pl/showthread.php/29527-AudioVideoShow-2018-once-again

Okej, ja zaczynam:

1. DAC AD1865 Konrada w obudowie z modu, z amanero
2. iAMP OPS5 + BG7, dual mono (jakies interkonekty, kable itd)
3. PVC gavrona z buforem na desce ;-)
4. laptop z dedykowanym dyskiem i stuffem' pod AVS (kable usb, listwy, inne pierdoly)
5. absorbery akustyczne DIY - te co marian mial zeby on nie musial sie tłuc z nimi w tym roku
6. stoliki z ikea (jakis ciemny kolor), planuje jeden szeroki na przod - polke sie wyciagnie i przykryje szmata itd, jakis stolik na wystawke z boku - dodatkowo lampki kupie ze dwie
7. Monitorki 2-Way ktore montuje z Krzysiem pod projekt na projekty-audioshow.diyaudio.pl, klasyczne przetworniki - projekt budzetowy
8. standy te co w zeszlym roku, skroce je o 10cm - to sa standy tylko na AVS, szpetne jak noc - tylko zeby monitory mialy na czym stac.

Zapraszam do wpisywania sie, wybierzemy cos zeby nam sie to upchalo w pokoju.

Razem z Tomkiem stwierdziliśmy że ja w tym roku nie biorę nic... On ma auto zapakowane po dach, a po drugie będą dwie pary monitorów i mtmy od Jarka :)

Pteterycz :/
2 szt Dogc-h monoblock wezmę na pewno! Może podziała tym razem dłużej :)

Bedzie jakis gramofonik? Pochwaliłbym się swoim preampem phono :) jakies winyle tez mogłbym wziąść, z gramofonem bedzie ciezko...

No to nie stety ze mną ciężko :( nic ostatnio nie tworze jak ten właśnie preamp phono

Mogę jakiegoś lepsiejszego Technicsa od sąsiada pożyczyć i przywieźć jeśli by ci bardzo zależało, ale szczerze mówiąc nie jestem fanem gramiaków. Na dokładkę pokój malutki, sprzętu zwykle sporo, a płyta jednak wymaga uczciwego stołu, trochę spokoju i miejsca dookoła. Niby jeszcze gramofonu u nas nie było więc byłoby coś nowego, ale widzę logistyczne kłopoty.

Gramofon troche potrzebuje miejsca jednak to nie pliki na laptopie... Niestety :( no coz moze jakos sie sytuacja rozwinie moze bedzie wiecej chetnych. Muzyke wezme kable jakies tez.

Chyba jeszcze wezmę wzmacniaczyk taki mały ( jak złożę), coś ok 20W :) Bo podobno moc w setkach wat nie jest potrzebne do słuchania! heheh Ale jakoś wolę takie bardziej watowe ^^

1. DAC AD1865 Konrada w obudowie z modu, z amanero
2. iAMP OPS5 + BG7, dual mono (jakies interkonekty, kable itd)
3. PVC gavrona z buforem na desce ;-)
4. laptop z dedykowanym dyskiem i stuffem' pod AVS (kable usb, listwy, inne pierdoly)
5. absorbery akustyczne DIY - te co marian mial zeby on nie musial sie tłuc z nimi w tym roku
6. stoliki z ikea (jakis ciemny kolor), planuje jeden szeroki na przod - polke sie wyciagnie i przykryje szmata itd, jakis stolik na wystawke z boku - dodatkowo lampki kupie ze dwie
7. Monitorki 2-Way ktore montuje z Krzysiem pod projekt na projekty-audioshow.diyaudio.pl, klasyczne przetworniki - projekt budzetowy
8. standy te co w zeszlym roku, skroce je o 10cm - to sa standy tylko na AVS, szpetne jak noc - tylko zeby monitory mialy na czym stac.
9. Monitory 2-Way na SBA SATORI MW19PNW-8 + SBA SATORI TW29RN
10. Podłogówki MTM od jaro4444
11. 2 szt Dogc-h monoblock

Czyli jak na razie są dwa wzmacniacze i 3 pary kolumn, do tego źródło (laptop) i DAC.
Cały czas będę za jakimś dobrym (serio) odtwarzaczem CD, jeśli ktoś takowy posiada i chciał by przywieźć to było by super.

Nie widzę nic co można by postawić na boku.
Paweł pisał o omnipolarach, Granat o małych białych kolumnach.
To nadal aktualne?

Jakieś polutowane płytki wzmacniaczy, może przykładowe zwrotnice?
Ktoś coś by przywiózł?

standy te co w zeszlym roku, skroce je o 10cm - to sa standy tylko na AVS, szpetne jak noc - tylko zeby monitory mialy na czym stac.

Tomek, z przyczyn wizualnych proponuję ich nie brać i zagadać do Bociana aby zabrał te swoje czarne, serio, one by tylko oszpeciły sprzęt na froncie.
Pogadam z Bocianem, myślę że to nie problem je zabrać.

Ostatnia edycja:
Ja przywiozę dedykowane standy do monitorów na Satori, z pochyleniem 4 stopnie.

Polutowane płytki wzmacniaczy mogę wziąć.
Wzmacniaczyk 2x20w wydaje się żywy, ale nie wiem czy obudowę skończę, więc może być niekompletna, ale tylko frontu i tyłu brakuje, reszta blach jest. Jeszcze zabezpieczenie zostało skończyć i odpalać całość.
Tylko wiatrak może się przydać bo trochę małe radiatory.

Biore komplet standów z surowego MDF pod monitory i absorbery. Te z zeszłego roku wywaliłem.
Surowy MDF będzie ladniejszy.

Nie musicie brac bociana standów.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Polutowana elektronika jakas będzie na wystawke, jakies graty na podloge tez będą - wezme fronty jakies tam mam żeby lezaly, panele frontowa na CNC cięte tez żeby lezaly jako wystawka.

Marian, nie miałeś odpocząć w tym roku od organizacji? ;)

CD chciałem nawet kupic, zainteresowanie jest raczej male tak wiec olalem poki o
Może na 2019 cos ogarne.

Powrót