ee tu jest ewangelia mateusza 23:1-39
http://tiny.pl/h9lg
to odnosnie czepiania sie
Piotr01czemu piszesz "tak delikatnie i spokojnie' urazilem Cie albo powiedzialem ze papierz jest nikim ?
Wiec w kesti tego ze cos zrobil to chcialem zeby napisal cos kudlaty ktory opprostu przysadzil sloganem bardzo ostro brzmiacym. A zrobil: wydal wiekszosci pieniedzy watykanu

i podwoil liczbe swietych. Jesli chodzi o szerzenie ewangeli to wyglada to troche jak szerzenie monopolu na jakis produkt w tym wypadku na religie ale mniejsza z tym. Fakt ze probowal zjednoczyc (to za duzo powiedziane bo nie da sie zjednoczyc religii ale cos kolo tego) rozne religie swiata i to mi sie bardzo podoba.
Pozatym o ile sie nie myle mocno przyczynil sie do obalenia komunizmu w polsce.
W jakiej slabosci... ? Ja jestem nie wierzacy ... i nie mow ze jestem prozny albo pusty bo to jest dluga dyskusja i bezcelowa.
czy też tytułów, i zapamiętaj to, Stanowionych Na Ziemi Jest Też Uznawanych, Czy Przyjmowanych Równocześnie Też W Niebie.
to ciekawe ! masz wtyki tam na gorze ? Myslalem ze najwazniejsza ksiega jest Pismo Swiete i ze jest ono podstawa Twojej religii.
i potem napisales ze jestes nikim.
Byc moze ale ja bym tak nie powiedzial. o nikim tak nie mozna powiedziec.
Papierz duzo mowi, malo robi(materialnie) bo taka jest jego rola bo niemoze dac zadnemu panstwu pieniedzy ze skarbca watykanu. Trudno !
Ale jest wiele ludzi ktorzy tez sa w Twoim rozumieniu wielcy bo pomagaja innym.
Jurek Owsiak (ciekawe czemu kosciol go nie lubi ? bo robi im konkurencje) ktory zrobil dla noworodkow w polsce wiecej niz kto kolwiek inny tez jest nikim ?
Robbie Williams ktory oddal 7 z 8 mln dolarow na biedne dzieci (bylo to bez zadnej okazji, poprostu oddal) czy tak nielubiany Bill Gates ktory daje co roku miliony dolarow na badania nad HIV (czy jak sie to tam pisze) tez jest nikim ?
No i ostatnia Twoja wypowiedz ze rozmawialbys z nim jak z bogiem.
z dziesieciu przykazan
1) Nie będziesz miał Bogów cudzych przede Mną
z glownych prawd wiary
1) Jest jeden Bóg.
Pozdro
Bartek Szelc
[ Dodano: 2005-04-02, 18:40 ]
A zeby nie bylo
DO wiary nie mam nic bo sama w sobie jest czysta i piekna....
ALe to co robi kosciol to jest poprostu sekciarstwo