• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AVT2850 cichy

Reakcji
0
Witam wszystkich

Mam pewien problem z AVT2850. Po wlaczeniu i podpieciu sluchawek graja strasznie cicho. Zakupilem caly zestaw ze sklepu avt, lecz duzo elementow dokupowalem samodzielnie. Trany parowane, 0v na wyjsciu. Zrodlo: Xonar DX sluchawki: hd555

Jakie napięcie zasilania?
Na tych zdjęciach niewiele widać.
Pokaż płytkę z drugiej strony.
Spróbuj zrobić zdjęcia przez jakąś lupę/soczewkę(przykładając ją do obiektywu) i przy lepszym oświetleniu...

Udalo mi sie ustawic na jednej plytce ok 2mv, lecz na drugiej jest -21v (omg). Na wyjsciu z zasilacza jest 11.5v. Po uruchomieniu tej jednej plytki bylem w szoku. Podlaczylem sluchawki i... dzwiek z Xonar DX wzgledem avt2850 okazal sie niebo lepszy. Gral cicho bo nie podlaczylem masy, lecz teraz jest juz ok. Czy ten wzmaniacz nie powinien bic na glowe wyjscia z Xonara?

Moje sluchawki to hd555

Powrót