• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

bas a nawet jego brak

Reakcji
0
Cześć wszystkim moje lokum ma pow. 3,5mX5m i tu problem, mianowicie bardzo mało basu a w pozostałej części mieszkania jest go za wiele. Kolumny mam altusy75+ sub na tonsilu gdn20/80/2 to wszystko na Pionieerku vsx416 i sub na tda od Irka (już niedługo mostek) .
Co tu zrobić teraz wystawić suba do łazienki:D ????

pobaw sie z ustawieniem sprzetu w swoim pokoju najpierw,moze to rozwiaze problem.

Spróbuj z różnymi poduszkami, grubszymi zasłonami, dywanem, jeśli nie masz.
A może masz źle fazowo sprzęt podłączony?

Moj kumpel ma problem wlasnie z basem w swoim pokoju,tylko ze odwrotny,w pokoju ma tyle basu ze odechciewa sie sluchac,wyzsze bas to juz podchodzi pod dudnienie (ale zejscie jest potezne),niewazne jakie ma glosniki w tym pokoju,moze byc nawet stereo na dwoch 17-stkach a i tak basu jest za duzo.

U mnie zawsze mnie trafiało bo bass był tylko przy ścianach :-) i to na tych prostopadłych do sciany na których stały kolumny, wiec nie było jak ustawic dobrze stereo i zeby bas było słychać :) teraz zmieniłem pokoik i udalo mi sie ustawic tak ze na srodku pokoju jest najfajniej :-) oczywiscie sporo bawienia było z fazą w każdej kolumnie itd... do tego jeszcze sub gra z jedną kolumna na kanale :/ masakra... ciagle kompletuje wzmak do suba wiec moze niedlugo bedzie jeszcze ciekawiej...

dzisiaj testy skończyłem mostek na tda więc zobaczymy.
ustawienia kolumn i wzmaka już przerabiałem ale nic nie dało :sad:

Powrót