• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Bg + sb + ss

Reakcji
0
Jako, że mam na uwadze chęć zbudowania kolumn 3way napotkałem w necie takie połączenie:

BG Neo3 PDRW + SB17NRXC35 + SS 30W - 4558T00

Ktoś zna te przetworniki?? Jak z połączeniem tego??

ten SS to glosnik typowo subniskotonowy - nie widze takiego polaczenia
w 4 drogach z 8" by sie zgral poprawnie

sam musisz wybrac
musisz opisac szerzej czego oczekujesz od tych kolumn itp itd
no i kto ma tu zwrotnice robic? sam sobie poradzisz?

zwrotka bedzie napewno zlecona do zaprojektpwania.. na chwile obecna chcialbym dowiedziec sie wiecej o tych przetwornikach.. czy warto je razem laczyc.

góra ma być napewno szczegółowa i detalicza. midd również a bass głęboki i subtelny - zadne pukanie w karton. mysle ze Neo3 pdrw pod tym wzgledem by by ok. ale co z reszta..

skrzynka wyczyszczona mozna juz pisac.

Jak chcesz szczegółową i detaliczną górę to raczej nie ta wstęga.
Ostatnio z gokarem zrobiliśmy bardzo fajny zestaw na SBA, może warto w tę stronę pójść...
x2awczhbg0vvj5mo7nzq_1390317358.jpg

raven1985 oczekuje szczegółowości instrumentów.. takiej aby wszystkie były słyszalne, soczyste, każde uderzenie perkusji ma takie jak powinno bez dzwieku pudełka, ma być słychać każde uderzenie gitary, i z wokalami podobnie być jednym słowem głośniki mają sprawić jak bym był na koncercei.. taka przenośnia:)

czytałem sporo pozytywnych opinii o Neo3 pdrw wiec zdaje mi się ze to dobry wybór na wysokotonówke

---------- Post dodany 23.02.2014 o 16:41 ---------- Poprzedni post 22.02.2014 o 20:44 ----------

jeszcze pytanie na bas będzie bardziej pasować W22 czy może Eton 8-200/A8/37 HEX?? zna ktoś ten głośnik??

Ostatnia edycja:
Czyli mówicie bardzie jakłaniać się w strone ET388 + W15CY001 + W22EX001??

Potrzeban szybak odpowiedz:)

To jest zestaw 3x drozszy niz to co chciales na samym poczatku. Zdecyduj sie najpierw jaki masz budzet....

Opcje były 3:
ET338 + W15CY001 + L22
ET338 + W15CY001 + W22
lub
BG Neo3 PDRW + SB17NRXC35 + SS 30W - 4558T00

i Cieżko określić bo nie sluchalem W22 ani zadnego z przetworników w 3 konfiguracji. Dlatego proszę Was o pomoc.

Powrót