• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Blaupunkt=kicz?

Reakcji
0
Kupiłem jakiś czas temu radio samochodowe blaupunkt. Jest to już drugie moje radio z tej firmy i mam z nim ten sam problem. Wyprowadza mnie to już z równowagi. Na dużych dziurskach przerywa. Jest to jeden z nowszych modeli Blaupunkt Woodstock DAB52 więc dlaczego tak się dzieje. Czy radia tej firmy maja tak kiepski laser, czy poprost jestem ten jeden na milion, który trafil drugi raz na takie radio. Czy można temu zaradzić?

Re: Blaupunkt=kicz?

batonx napisał:
Czy radia tej firmy maja tak kiepski laser
Laser maja raczej dobry, ale moze te modele nie maja zaimplementowanej korekcji SPD (jakby ktos nie wiedzial SPD-Syndrom Polskich Drog lub Syndrom Polskich Dziur) :D

omijać dziury -dobre. trzeba by wcale nie wyjeżdżać z garażu:). Co do przeskakiwania to na to nie ma rady -spotkałem sie ze sprzętem wielu firm i wiekszość z nich ma kłopoty z odczytem na dziurach.

po prostu trzeba miec zmieniarke... w saabie 9000 z 97r anie razu jeszcze plyta nie przerwala od wstrzasow... a radio i zmieniarka alpiny od nowosci

sprawdzx czy wsyzstko jest zamocowane porzadnie czasami zdarza sie ze niedbale zamocowane urzadzeni wpada w wibrece ktore poteguja sie przez zle zamocowanie

Poprostu blaupunkt jest na niemieckie autostrady a nie na nasze drogi,jak pewnie i większość odtwarzaczy CD.Dlatego ja preferuję albo MP3 albo kasete w samochodzie.

Powrót