• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Bmw e39 nowe nagłośnienie kolo 1500zl

Reakcji
0
Drzwi będą od razu robione + adaptery 165mm
Moja propozycja: Morel Maximo 6.2/Focal r-165s2 /sx-6c/Powerbass s-60c*
Subwoofer ma 8l i jest montowany na tylnej kanapie w miejscu podłokietnika.*
W gre wchodzi 200mm propozycja ode mnie to Hertz es200.5/Rockford P2D2-8
Radio to chinol navi plus android 4x45w*
Ma trzy wyjścia przod 2x rca, tył 2x rca oraz 1 rca sub ( do czego proszę o wyjaśnienie)*
Jaki wzmacniacz biorę pod uwagę nowe , nie mam wiedzy żeby kupić używke.** Słucham hh,rapu czasem wpadnie secik klubowy. Bardziej zależy mi na jakości niż na decybelach zazwyczaj słucham na 3/4 przedziału oryginalnego radia bmw.*
2848974ec8130792ffa0e7e4034b0dac.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

8l to ten JBL GTO804 co go tu na Twoim obrazku widać potrzebuje.
z tym że nowych to ze świecą szukać...
bardzo przyjemny maluszek muszę przyznać...

Szukałem go juz nie ma w sklepach hurtowniach 😑

Dobre 13cm też potrafi przyzwoicie zagrać, a jest jakąś alternatywą dla duże ilości roboty w przypadku 16cm

Jak juz utopie kase to w 16 cm.
Montaż tych adapterow ponoc trudny nie jest ciekawe jak w praktyce. To jaki zestaw polecacie ?

Nie stac mnie na taki luksus. Co możecie powiedziec o wzmacniaczach crunch ?

z montażem 16cm fakt będzie więcej zabawy, ale to jest do zrobienia. Pomagałem kumplowi, który chciał sobie zmontować coś fajnego i sprawnie to ogarnęliśmy, także ja popieram tą 16tkę, efekt będzie na pewno lepsze ;)

Tylko jaki jest sens montażu takiego dystansu jak kratka na drzwiach jest pod mniejszy głośnik?

U kumpla w E38 zamontowałem kiedyś na oryginalnych puszkach głośniki 13cm(VDO Dayton HPC1300). W puszce z tyłu oraz samym wygłuszeniu zrobiłem otwór, żeby głośnik grał w drzwi.
Zestaw grał pod Sony XM6020. Tweetery zamontowałem w miejscu oryginalnego średniaka(kolega miał najuboższy system, więc miał tam zaślepki).
Też miał fabryczną dużą nawigację, sygnał wyprowadziłem z tunera BM24, przy okazji pozbywając się typowego problemu tych tunerów(zanikanie dźwięku)

Grało to wyraźnie lepiej niż fabryka i szczerze powiedziawszy nie było konieczności montażu 16cm, te 13cm na prawdę dawały radę.
Podobnie kolega w Audi 100 C4 miał Hertz HV130 i też były wystarczające. Kilka osób nawet szukało subwoofera

Plany sie zmieniły, bedzie zabudowa w bagazniku wykorzystujaca otwor na narty.
Głosnik 25cm JL AUDIO 10 WXv2 w zamkniętej budzie.
Wzmacmiacz clarion xr 2420 a drzwi zostawie na kolejny miesiac. Co wy na taka propozycje ?

Zabudowa bedzie wiec kazdy litrarz wchodzi w gre.
Skrzynia zamknięta moja propozycja Excursion SX-10D4

Zacząłeś od dobrej marki JL Audio a teraz degradacja na Excursion.
Moja propozycja:
Rockford P2D4-8 20cm który gra już 6 litrach 250rms stan idealny 300pln
Rockford HX2 RFD-2210 25cm 500rms potrzebuje około 20 litrów cena 550pln do tego potrzeba wzmaka ponad 500rms mam mono RF 500BD

Powrót