• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BMW i co wsadzić ??

Reakcji
15
Witam

Mam kuzyna co ma BMW 316 i ma on miejsce na 4 głosniki 13 cm i co doradzacie zeby tam wsadzić ? Ja myślałem nad herzami. Kasa jego to około 150zł za głośnik będzie to podpiete najprawdopodnobniej do pioneera z fluroscenycjnym wyświetlaczem a tak wogole jaki model polecacie? Na suba zastanawiam sie nad BSW 124II lub hertz ES300 ja mam BSW a nie wiem jak ten HETZ do auta a jaki wtedy kupić wzmacniacz taki do 500-600zł? Za odpowiedz z góry dziękuję.

[ Dodano: 2006-10-02, 15:59 ]
Co myślicie o tym

Subwoofer: Hertz ES300 + Monacor Carpower HPB 1502
13cm: i tu problem?

ale te 13 to system cszy coaxial?
jak coaxial to tylko TVM

jak system to poszukaj powerbassa albo na allegro magnat chyba model classic

Różnica między TVM a seryjnymi głośnikami BMW jest bardzo nie wielka, wiem bo słuchałem tego i tego :) A co do innych to nie wiem jak zagrają, aż tak obsłuchany nie jestem :)

Trzynastki to raczej 2 drożne bo sie na system ze zwrotnicami to nie pomiesci. A i słabo zrozumieliście 150zł to na jeden a na 4 to z 600zł ;D wiec tvm i alphardo pohodne odpadaja mysle.

w jakiej budzie masz tą bete e-30 czy e-36 bo to ma lekkie zneczenie :) ?? Pół mojego życia mam styczność z beemkami takze wiesz ;) a powiedz jeszcze czym chcesz to zasilić radio czy wzmak. prędzej czy później padnie takie pytanie także specom od caraudio z tego forum daj info (oczywiście do których sie nie zaliczam bo o audio wiem nie za wiele, ale zawsze coś ) :twisted: :)

bmw e36 316i i 4 miejaca na glosniki 13 dwa w pulpicie i dwa gdzies z tylu to wiem z relacji kuzyna bo jeszcze jej nie widzialem ale niedlugo bede widzial.

[ Dodano: 2006-10-02, 22:31 ]
A radio ma byc pioneer to moze dac glosniki poiniera tylko ktore bo one sie prawie niczym nie rosznia oprocz ceny :D

W e36 z przodu masz 13 w nogach i gwizdki w drzwiach a z tyłu są 10 z plastikowymi pudełkami w bagażniku("92 rocznik).

Być może się myliłem :) spoglądając na forum beemki z tyłu najwyraźniej są 10cm, ale pieron wie czy ktoś czegoś nie zmieniał, najlepiej samemu zmierzyć :)

To nie ja mierzylem tylko kuzyn ale widocznie ja chyba musze. A chyba jak pioneer radi to i ponierki glosniczki tylko które. Ja i tak twierdze ze to syf bedzie ale kuzyn sie uparł ze nie chce w półkę nic a ze suba zrezygnował jak mu podałem kwote 1000zł.

[ Dodano: 2006-10-04, 00:00 ]
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,192&kid=192&pid=1111 nie wiecie czasem czy to cena za dwie sztuki czy jedna? A te jak się wam widzą?

Na przód to zestaw odseparowany bo inaczej nie będzie pożytku z głośnika wysokotonowego... a i poczytaj na tym forum bmw o głębokości montażowej z przodu bo podobno są problemy(tam jest bardzo mało miejsca) i nie każdy głośnik wejdzie.

tatus co to za pytanie? powerbassy to bardzo fajna firma ze stanow dosyc malo komercyjna i bardzo dobrze.. w swojej cenie (mialem ich tansze systemy) sa rewelacyjne...maja naprawde bardzo przyzwoite produkty.. ale chyba nie o to ci chodzilo...

Powrót