• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Br + mb w jednym?

• Autor wątku Autor wątku hi-fi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
9
Powitawszy szanowne grono robiących to samemu zapytam.

Czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś o zastosowaniu w jednej obudowie membrany biernej i tunelu b-r?
Tak właśnie, w jednej komorze jednocześnie.

Póki co więcej szczegółów nie podam.

Niby słusznie Rhainkraft, ale moje pytanie nie jest tak całkiem od rzeczy.

Proszę pisać : )

Tylko pytanie: po co? A jeśli już jakiś argument jest, to jak to stroić? Na tę samą częstotliwość? Na różne? Trochę bez sensu mi się to wydaje :)

taki zabieg mozna zastosowac jedynie w obudowie b-p 6. rzedu
stosowanie b-r i MB w jednej klasycznej obudowie mija sie z celem poniewaz oba ustrojstwa maja prawie taka sama zasade dzialania

Na nie obrażając nikogo ale moim zdaniem na tym forum przeważa luddyzm.

Przecież wiadomo, że inna... Lecz tej samej firmy i identyczna "technologia" w obydwu.

Po co, mówicie. Właśnie takie pytanie zadałem sobie po kontakcie z fabryczną konstrukcją typu home audio. Dość duża skrzynka. Całość porządnie wykonana, nienajgorsze pierwsze wrażenie słuchowe. Kopułka, 2 x mw oraz 25 cm membrana i niewąski b-r. Ki czort?

Paweł S napisał "taki zabieg mozna zastosowac jedynie w obudowie b-p 6. rzedu" Ale hi-fi napisał "w jednej komorze jednocześnie".

Echo1 napisał "Na nie obrażając nikogo..." Jak odczytać "na nie"? I co to jest luddyzm w odniesieniu do elektroakustyki?

Ostatnia edycja:
Echo1 napisał "Na nie obrażając nikogo..." Jak odczytać "na nie"? I co to jest luddyzm w odniesieniu do elektroakustyki?

Literówka której nie zauważyłem

Dzisiaj odpowiedniejsza będzie nazwa techno-luddyzm

Ostatnia edycja:
Powrót