• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Brilliant Tweeter

Typowy przykład firmy łapiącej jelenia. Na stronie ani jednego podfa z danymi technicznymi czegokolwiek ale za to są opisy, ochy achy.

ech biżuteria się słabo sprzedaje to Svarowski szuka rynku zbytu na swoje "szklane precjoza". Mam w domu taką szklaną kulę i właśnie przed chwilą robiłem test .Panowie to działa!słyszę znacznie lepiej:lol:tylko trzeba sobie tą kulą solidnie przy........ć

Ostatnia edycja:
Eeee, nie znacie się. No przecież piszą wyraźnie:
A high bandwidth can result a better impulse response and smoother acoustic phase in the audible area
Znalazł ktoś cenę tego brylancika? Żona ma niedługo imieniny :blushing:

p.s. nie pukać się w czoła - tak ma być :lol:

Szczegolnie, ze ten głośnik ma bardzo słaba najwyższa gore a oni ograniczyli go do odtwarzanie tylko tego

Albo łosia, pelikana .. biedne te zwierzaki
bidne biedne jak ktoś kupi i zacznie nadawać jakieś ultradźwiękowe szumy ;)
Biedne nietoperki ;)

Pomysł nie nowy , chyba że to Ci sami :
0g3mjz997dgjc1nf7g9y_1391444507.jpg

Idealny przykład tworzenia popytu-podaży.

Można się z tego śmiać czy płakać ale ja trochę z podziwem patrze. Wymyślił ktoś bzdure, wykonał to tanim kosztem i sprzedaje za krocie.. żyć nie umierać. Chociaż osobiście wewnętrzna uczciwość nie pozwoliła by mi na takie wciskanie kitu ludziom, no i robienie z siebie kretyna w branży audio sprzedając takie "patenty" ;)

Najdurniejsza rzecz jaką widziałem do tej pory to podstawki ceramiczne pod kable za kilkadziesiąt dolarów od sztuki :)

Ciekawostka.
Pomierzyłem ładnych parę lat temu Vifkę XT25TG pod kątem pasma przenoszenia. W torze pomiarowym był interfejs o paśmie 96 kHz i mikrofon B&K 1/4" ale jaki dokładnie to nie pamiętam.
Pasmo wyszło ok 55 kHz ze spadkiem 6 dB względem średniego poziomu.

P.S.
Wszystkie kobiety które miały dostać brylancik a go nie dostaną po publikacji tego postu z góry przepraszam ;)

No i wszystko jasne, Wy tu robicie jakieś pomiary, zwrotnice i cuda, a wystarczy zastosować podstawki :)

Powrót