• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

brzęczenie w KSC75 doprowadza mnie do szału :P

• Autor wątku Autor wątku Mefu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
taki mały offtop... macie pomysł co zrobić z brzęczeniem w słuchawkach KSC75 ??

Jakiś trefny egzemplarz mi się trafił... od niskich częstotliwości drga ta plastikowa przysłona (ta pomiędzy membraną a gąbką)... niezależnie od sprzętu na którym słucham... i to zarówno na lewym jak i prawym głośniczku... jedynym sposobem na to jest dociśnięcie słuchawki do ucha... wtedy przestaje brzęczeć... SZLAG MNIE TRAFIA !! :[

Czy ktoś miał coś podobnego ?? Czy gwarancja Koss'a to obejmuje ?? :P

Re: brzęczenie w KSC75 doprowadza mnie do szału :P

Mefu napisał:
Czy gwarancja Koss'a to obejmuje ?? :P

Jak nie napiszesz do nich albo nie zadzwonisz to się nie dowiesz :p

ja w portach pro miałem też praktycznie od nowości taki problem
okazało się że włos się wbił tak w gąbkę że dotykał membrany dając nieprzyjemne trzaski

maxdila napisał:
okazało się że włos się wbił tak w gąbkę że dotykał membrany dając nieprzyjemne trzaski

O zbawco :D

Do tej pory tylko lekko zaglądałem pod gąbkę... ale dopiero gdy ściągnąłem ją całkowicie zobaczyłem masę sierści :D widocznie założyłem słuchawki po wyjściu od fryzjera i którkie włoski powłaziły pod gąbkę... tak czy inaczej, już naprawione :)

Dzięki wielkie :)

Powrót