• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Buczy w głosnikach

Reakcji
0
Jak zlikwidowac denerwujace buczenie w głosniakachj spowodowane antena od kablówki juz mowie oco mi chodzi. Podłaczyłem sobie ps2 to wzmaka ale kabel ten idzie rozdzielony ze złacza euro, zauwazyłem ze buczy w głosnikach tylko wtedy gdy podpieta jest antewna od kablówki do tv no i oczywiscie jak euro jest na swoim miejscu w tv. Może wiecie jak poradzic sobie z tym bardzo był bym wdzieczny

Masa kablówki powinna być podłączona przez kondensator ceramiczny ok. 1nF/400V, byc może tak samo trzeba zrobić na żyle środkowej.

Myslisz ze to pomoze ?? Zauwazyłem ze przestaje buczec gdy wyjme kabel z karty dzwiekowej dziwna jazda i mocno denerwojaca

Różnica potencjałów w kablówce i sieci na zerze, pewnie masz coś nie uziemnione, a masa kompa jest połączona z przewodem ochronnym.

Tez wydaje mi się że komp nie jest uziemiony i ma potencjał na masię.

Powrót