• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa kolumna na skrzynkach VK6300

Reakcji
0
Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Mój ojciec jakiś czas temu kupił kolumny VK6300 (do kina, 4x frontowa kolumna z tego zestawu + centralny). Chciałby jednak wykonać coś lepszego, początkowo myśleliśmy o wykonaniu zwrotnicy od nowa oraz wytłumieniu skrzynek (nie są specjalnie grube, po puknięciu słychać solidny pogłos, myślę że dużo maty bitumicznej rozwiązało by problem), później był pomysł wymiany głośników. Co o tym sądzicie? Z tego co się orientuje siedzi tam 2x 8 cali na basie, 4 calowy mid i wysokotonowiec z dużą blaszką z przodu. Myślałem o jakichś AWX'ach lub czymś takim ale nie wiem czy opłaca się inwestować w te skrzynki tyle kasy czy kupić jakieś dobre gotowce lub zlecić DIY. Co sądzicie?

pierwsze o czym pomyslalem to wsadzic w to glosniki od STX F-280
zagra to lepiej, ale nadal nie widze sensu pakowania w to kasy

rob/zlec DIY od poczatku ;)

takie dobieranie glosnikow do istniejącej obudowy ma jedynie sens gdy obudowy sa wyzszej klasy, ale w przypadku tych vk tak nie jest

Powrót