• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa Kolumny

Reakcji
0
Witam, nie wiem czy wybrlem dobry dzial ale ten wydaje mi sie najbardziej pasujacy.
Mianowicie chodzi o to ze posiadam juz zrobiona kolumne, wyglada ona mniej wiecej tak

l------------
l
l
l------------
l
l
l
l
l
l l
l l
-------------
l l
l l
l l
-------------

tam na gorze po lewej stronie juz mi sie nie chcialo ryskowac ael jest taka ze sklada sie z 3 poiomow.
mam takie cos i chcialbym to wykorzystac, glownie do sluchania muzyki z komputera i moje pytanie jest taki co ja moge tam zastosowac jakie glosniki, jak najtansze bo nie planowalem tego wczesniej bede dobre, i czy musze kupowac zwrotnice bo mam takie cos:
otuz posiadam glosniki komputerowe creative 2+1 i widze ze w subie jest jakas elektronika, i czy np. gdybym odcial jedna satelitke i wpial do zwrotnicy a zwrotnice do glosnikow to daloby sie tak, czy to co tam jest do niczego sie nie nadaje i trzeba przez wzmacniacz taki "normalny".
wiem ze troche spomplikowane ale bardzo sie staralem:)
z gory dzieki Wam za pomoc
peace

po 1 zły dział,
po 2 zrób jakieś normalne obrazki ;),
a po 3 najpierw poczytaj artykuly na stronie głównej
oraz wykorzystaj wyszukiwarkę....
i do tego podaj więcej detali lub zamknę posta... [takero]

wiecej detali czyli co mam napisac?
mam sama kolumne i chce wsadzic jakies glosniki do niej, wzmacniacz mam taki inny wziety z glosnikow, wiem ze cicho bedzie grac ale ja i tak glosno nie slucham, wiec pytanie moje takie, jaka zwrotnica jakie glosniki i juz....
p.s.
zdjecia to najmniejszy problem bo sa w ogole tu niepotrzebne, opisalem jak to wyglada a to co nabazgralem to jakby ktos nie mogl sobie wyobrazic, skoro zly dzial to przenies tam gdzie to powinno isc i juz...

daj se spokoj chlopie bo sie kompromitujesz tylko

z gowna bata nie ukrecisz i zeby posluchac muzyki niestety ale potrzebne sa pieniazki, nie da sie kupic glosnikow z piątakiem w kieszeni

zrob sobie monitorki np ARN150+ARV zwrotki masz gotowe na stronie wiec problemu nie widac

Powrót