• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa Subwoofera Glosnik sony 1-825-146-12

Reakcji
0
Witam. Mam do was takie o to pytanie co sądzicie o tym głosniku.
Czy nadaje się do subwoofera???
Tu jest aukcja i opis http://www.allegro.pl/item696332623_super_niskotonowy_sony_20_200mm_200_watt_4ohm.html

lub jaki glosnik polecacie naczytałem się dużo tematów i mam mętlik w głowie jedni polecają taki drudzy nie :sad:
Bude suba juz mam tylko teraz glosnik i wzmacniacz
Glosnik ma mieć od 20 cm do 25cm
Obódowa ma cos kolo 36l
Prosze o pomoc
Z góry dzięki za pomoc.

Typowa pompka i nic poza tym. Chociaż za takie pieniądze nie kupisz nic sensownego, nawet stx'a.

Też słabizna.
W jakim pokoju ma grać ten sub?
Jakim wzmacniaczem zamierzasz napędzać tego suba?

W takim pokoju wymienione głośniki się "zgubią", po prostu nie będzie ich słychać. Potrzebujesz głośnika conajmniej 25cm i porządny wzmacniacz.

Plany byly takie zeby dac 3 razy tda
Subwoofert aktywny z wyjsciem na 2 montorki
Niechce robic rzadnych imprez tylko sluchac muzyki noi czasami troche zatrzęść meblami :D
Poradzcie cos taniego nie mam wiele kasy.

Ile pieniędzy na wszystko?
Małym głośniczkiem w takim pokoju meblami nie zatrzęsiesz.

Do 250 zł

[ Dodano: 2009-08-05, 16:23 ]
żrby nie zakladac nowego tematu prosze o podanie mi spisu elementów do mostka tda 7294

DIGIPROCOMP, miałem na myśli brak mało basu. Chyba, że pokój jest mocno umeblowany to na upartego głośnik 20cm wystarczy.

tego typu chinczyki/japonczyki graja w bardzo specyficzny sposob.
nam moze sie nie spodobac ale poczatkujacy moze byc zachwycony...
sporo wytrzymuja przesterow, podbic itp oraz wymagaja malych obudow

jak nie stac cie na GDN 22 SCX to bym bral juz tego sony (najtansze STXy nie sa wiele warte)

Powrót