• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowa szkrzyni-pomocy!

Reakcji
0
Mam pytani czy mogl by mi ktos podac jak skonstruowac sobie wlasna szkrzynie z bas reflexem? slyszalem ze sa do tego jakies programy?
aha i w szkrzyni bedzie siedzial JBL GTO 1202D? podajcie jakies wymiary i rysunki aha i czym to najlepiej wygluszyc?

a czym to najlepiej wygłuszyc? podaj linki ktos z jakims wmiare dobrym materialem i tez z juz dobrym matareialem :)

material do wyglszenia?
najtanszy to gabka wyrwana z tapczana spod smietnika :P
tanie a nowe to watolina
a najlepsza jest welna owcza - polecam jak masz blisko jakies targowiska zeby to za grosze kupic

ty welna :D hehe no akurat w irlandi to odgroma jest tych owiec :D ale czemu welna ?

Wełna owcza jest najlepszym materiałem spośród wszystkich wykorzystywanych jeśli chodzi o tłumienie niskich częstotliwości a to z racji swojej gęstości, stosowanie gąbki praktycznie nie tłumi niskich częstotliwości jednakże wpływa na brzmienie.

Powrót