• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

budżetowa czterokanałówka.

Reakcji
0
jaki wzmacniacz czterokanałowy możecie zaproponować w cenie ok.200 pln. no może 300 (ale wolę 200). nie musi być mocny ale powinien być w miarę uniwersalny. niewielki przód + sub też niewielki do małego samochodu. z przodu mam system 40 rms. chyba że przód może zostać pod radiem? pozdrawiam.

czyli śmiało można polować na axtona. bo wiem że blaupunkty odradzacie a i magnaty są przez niektórych uważane za KUPĘ. chyba że się mylę :wink:

[ Dodano: 2007-04-15, 18:35 ]
Pawel S. za te 355 pln. to mnie żona zabije

Michone a czy ten axton caa50 za mniejszą kasę nie lepiej. jest na allegro. nie podaje strony bo jeszcze nie umiem

alpinka to alpinka :) nie wiem jak jest z axtonami niektorzy je polecaja niektorzy odradzaja... nieslyszalem sie nie wypowiadam :)

ja bym kupil ta alpinke do tego mdsa 08 w br zeby podniesc troszecze efektywnosc dac po 30rms na przod i 80 na suba i powinno byc sympatycznie. W przyszlosci mozesz ta alpinke zmostkowac na 2x 80 rms i napedzic jakis porzadny zestaw na przodzie.

tez tak sobie właśnie myślałem żeby taki wzmak kupić z którego będę zadowolony a póżniej jak zmienię przód to go w mostek. czy mds to tylko na allegro i to jak się trafi czy gdzieś jeszcze można wyrwać?

[ Dodano: 2007-04-15, 22:20 ]
acha jakie koszta tego mdsa?

Noster napisał:
ja nie słyszałem żadnego. w ogóle niewiele słyszałem ale od czegoś trza zacząć
tak wiec nie bedziesz zadowolony z tej alpinki bo bedzie sie wydawala "cicha" i na suba to niestety troche za slaba jest. lezy u mnie taka spalona tylko ze 2 kanalowa

należy pamiętać że wzmacniacz ma mi posłużyć przez jakiś czas. i nie chciałbym od razu go sprzedawać z powodu dużych niedomagań mocy . ale nie chcę też KUPY. wiem takie rzeczy to tylko w erze.

[ Dodano: 2007-04-15, 23:59 ]
ktoś może słyszał tego axtona ?

Noster, jezeli mialbym sie kierowac twoimi wytycznymi to by kupil mac audio. GTA 450 ma tragiczna gore a axtona niestety nie slyszalem zadnego

polecam GTA 400.
dobrze wykonany, tani, wyposazony w wystarczającą ilość regulacji.
Brzmienie: trudno powiedzieć, nie wydaje się czyms zwracać szczególna uwagę.
Poza tym obecnie przetworniki pozostawiaja wiele do życzenia wiec cokolwiek bym napisał to podejrzewam że na normalnych głosnikach zagra lepiej.
W moim aucie gra z subem phonocara (oryginalna skrzynka bez parametrów) a listonosz lada moment przyniesie 16 y-line na przód - wtedy się wypowiem dokładnie co do brzmienia.
parę zdjęć.

Załączniki

• zasilacz_129.jpg
    zasilacz_129.jpg
    25.9 KB · Wyświetleń: 0
  • koncowka_175.jpg
    koncowka_175.jpg
    30.3 KB · Wyświetleń: 0
Pawel S. napisał:
Noster, jezeli mialbym sie kierowac twoimi wytycznymi to by kupil mac audio. GTA 450 ma tragiczna gore a axtona niestety nie slyszalem zadnego
Pawel a jakie mac audio slyszales?? i do czego bys je porownal??

Powrót