• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

budzetowe sluchawki do telefonu

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
137
2 lata temu zakladalem temat o powaznych sluchawkach...
skonczylo sie na tym ze dokupilem gumki do fabrycznych sluchawek

teraz niestety musze kupic nowe sluchawki bo oryginalne od telefonu mi sie zapodzialy

tak wiec:

poszukuje sluchawek dokanalowych do sluchania muzyki z mojego HTC desire Z
sluchawki mozliwie tanie - powiedzmy max 50zl

wiekszosc tanich sluchawek odpada z powodu buczacego basu
czyli jak cos brzmi podobnie do creativow EP-630 to odpada!

poszukuje cos o zrownowazonym brzmieniu
za te pieniadze nie wymagam cudow ;)

podobalo mi sie brzmienie fabrycznych HTC (po przerobieniu ich z dousznych na dokanalowe) wiec zaczalem szukac od HTC

spodobaly mi sie HTC RC E240 http://allegro.pl/sluchawki-htc-rc-e240-desire-610-510-310-one-e8-m8-i4885989866.html
ale po przeczytaniu (wysluchaniu :p ) recenzji odpuscilem
https://www.youtube.com/watch?v=J53WYD8nUBY
do wyboru sa jeszcze E295 i starsze E190
ale o nich jeszcze nic nie wiem...

tak mysle dalej - moze sluchawki unitra?
nie sa drogie a zawsze to jakis test ;)
http://www.spidersweb.pl/2014/06/unitra-sd-20-sd-10-recenzja.html
z tego opisu wynika ze SD-10 odpada, ale SD-20 moze byc OK

tylko ze za 49zl mam juz bardziej polecane MEE M9 classic
http://zakupek.pl/test/sluchawki/recenzja-meelectronics-m9-classic/
https://muzostajnia.wordpress.com/2015/02/01/meelectronics-m9-classic/
tutaj juz opis brzmienia w pelni mi pasuje ;)

inne polecane w tej cenie to panasonic hje120 albo 125

czy mozecie napisac cos o tych sluchawkach?
lub moze macie cos za podobna cene?

ja mam te E295 dostałem w komplecie do M8, jak dla mnie są bardzo ok ale ja lubię bas, nie słuchałem poprzednich modeli, jedynie mogę porównać do Bose TriPort IE bo te mam już kilka ładnych lat. Basu jest mniej za to pozostałe tony wyraźniejsze

Jeśli brzmią jak starsze słuchawki Tonsila to ja bym podziękował
nie oszukujmy sie - przeciez chyba kazdy wie ze to brandowana chinszczyzna

ja mam te E295 dostałem w komplecie do M8, jak dla mnie są bardzo ok ale ja lubię bas
czyli basu tez jest duzo? ale bardzo duzo czy tyle ile trzeba?

Nie wiem czy widziałeś te artykuły. Może coś wpadnie Ci w oko.
juz czytam ;)

Również posiadam MDR-EX15, kupiłem je ze względu na wytrzymałość i niską cenę 29.99 w sieci znienawidzonej przez reklamę z Lisowską. Siostra wyprała ten sam model, z kabla przez polowe jego długości zrobiła się spirala... co najlepsze po wysuszeniu działały normalnie :) Dźwięk z nich jest mocno podbarwiony w dole, a środek lekko zacofany. Można to jakoś zniwelować gumkami, ale w moim przypadku tylko jedna wielkość dobrze trzyma się w uchu.

Wcześniej miałem MEElectronics M2, bardzo dobrze grały jak na tą półkę cenową. Minusem był jednak kabel który przez warunki atmosferyczne zrobił się sztywny i po prostu połamał się. Słuchawka wykonana z aluminium i łatwo rozbieralna wiec udało mi się nawet wymienić kabel na nowy.

Może coś znajdziesz dla siebie od Brainwavz albo SoundMagick? Najlepiej idź do MediaMarkt czy innego sklepu i posłuchaj :)

Ostatnia edycja:
Z tego co czytam to zdecydowalem sie na m9

W media markt juz nie da sie nic posluchac :(

Dan, douszne odpadaja

Nie na temat...
Stawiam M9 także powyżej Philipsów SHP3590, które V-kują, falują i mają niższą rozdzielczość oraz mniejszą scenę.
to zdanie zadecydowalo ze wybralem MEElectronics M9 Classic

W media markt juz nie da sie nic posluchac
Jak się przeprowadziłeś do Wawy, to MM na Ostrobramskiej, jakiś m-c temu przesłuchiwałem różne. I nic w końcu nie kupiłem, stwierdziłem że trzeba zwiększyć budżet, a aż tak mi nie zależy :) I w saturnie w Jankach też jest wystawka do odsłuchu.

Jak się przeprowadziłeś do Wawy, to MM na Ostrobramskiej, jakiś m-c temu przesłuchiwałem różne.
o widzisz - w koszalinie zlikwidowali odsluch
bylem wczoraj w EURO w arkadii i byly te philipsy...

I nic w końcu nie kupiłem, stwierdziłem że trzeba zwiększyć budżet, a aż tak mi nie zależy
i dlatego odpuscilem zakup dobrych sluchawek ;)
poprzednio sluchalem sluchawki za ok 300zl i to jeszcze nie bylo to :(

Polecam Pioneer SE-CL711-W http://allegro.pl/pioneer-se-cl711-w-biale-sluchawki-dokanalowe-i5135433305.html miałem je i według mnie to bardzo dobre słuchawki za tę cenę grały u mnie z Sony Ericssonem K850i z odblokowaną i poprawioną akustyką , przez ponad rok nie rozstawały się z moim telefonem :) bas nie był buczący ani płytki czasami zastanawiałem się słuchając ich dla czego nie drzy mi klata od basu :D jeśli chodzi o średnie i wysokie nie były drażniące do puki bardziej nie podgłosiłem czasami aż oczy mi łzawiły od kwasu w uszach ale to tylko dla tego że miałem głośniejszy telefon niż fabryczny .

Ostatnia edycja:
cos wiecej o brzmieniu mozesz napisac?
bo jezeli tylko to co napisales to wiele innych sluchawek za ta cene mozna kupic ;)

Powiem tak głównie słucham takich klimatów jak Mayday , Ministry of Sound czasami troszkę dub step i do tej muzyki jak najbardziej się sprawdziły , są dynamiczne , wokal wyrazisty a bas bardzooo głęboki nie wiem jak inaczej miałbym Ci opisać ich dzwięk :D może jakieś podpowiedzi a cos więcej napisze

Wspominales cos ze dokanalowe niebardzo.
w moim przypadku tylko dokanalowe, bo douszne mi nie pasuja w ucho i bardziej irytuja niz uprzyjemniaja czas...
a duze zewnetrzne nie mieszcza sie w kieszeni ;)

Powiem tak głównie słucham takich klimatów jak Mayday , Ministry of Sound czasami troszkę dub step i do tej muzyki jak najbardziej się sprawdziły , są dynamiczne , wokal wyrazisty a bas bardzooo głęboki nie wiem jak inaczej miałbym Ci opisać ich dzwięk może jakieś podpowiedzi a cos więcej napisze
wystarczy - raczej nie dla mnie ;)
jutro powinienem dostac sluchawki

wszystko jest w temacie ;)
muzyka praktycznie kazda. no moze poza disco polo, hip-hopem i death metalem :p

dostalem sluchawki
ogolnie jestem bardzo zadowolony! ;)
basu jest tyle ile trzeba :D
ani za malo, ani za duzo
jest bardzo niski i dosc potezny
obecnie najslabszy element to wysokie tony ktore sa bardzo sztuczne... ale moze to sie poprawi jak sie sluchawki wygrzeja ;)

Powrót