• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CAD nie CAD,cos do rysunku technicznego

Reakcji
14
No właśnie,jakieś narzędzie rysujące,proste,ale dające mozliwość wymiarowania prostych jak i krzywych.Kąty,długość łuku i takie tam.No i żeby sie emeryt w tym połapał :mrgreen:
Jest coś takiego?
Tylko nie mówcie że takie promocje to tylko w erze :lol:

sciagnij sobie auto cada banalne w obsludze osobiscie polecam wersje 2004...nie wiem czego wiecej szukac

Kudłaty napisał:
nie wiem czego wiecej szukac

Bez komend dupa,ćwiczyłem,nawet wychodziło ale nie mam czasu na szkolenia,naukę.Potrzebuję czegos banalnego,prostego aby wstępnie przygotować sobie projekt pod piłę.CAD-y odpadają,zbyt zakręcone.

umberto, ja Ci polece Autodesk Inventor 9 PL. posiada tutoriale , dzieki ktorym uda Ci sie w kilka godzin robic niezbyt skomplikowane rysunki. waznym aspektem moze byc to ze jest w jezyku polskim, lacznie z tutorialami.

pozatym mozna robic projekty w 3D a nawet cale prezentacje np. montazu w 3D. jutro wkleje kilka zdjec.

Mam w swoich zbiorach jakiś program typu CAD, bardzo prosty w obsłudze. Kompletnie sie na tym nie znam, a dałem sobie radę. Jakoś teraz nie pamiętam nazwy ale jak będziesz zainteresowany to poszukam gdzieś, a jak będzie trzeba to nawet mogę udostępni. To darmówka dla studentów jest.

dj_zibi, na drodze do inzyniera stanela mi matma... z pierwszego semestru :oops:
a tak pozatym... "DOWNLOAD in progress" :mrgreen:

Paweł Mi też analiza matematyczna I:) No nic ale ide dalej zobacze jak dam rade z Fiza, Elektrotechnika, Mechaniką, i Merologią :)

dj_zibi napisał:
Pawel S każdy inzynier powinien swoje przejść na kreskach czy rys. tech. właśnie z ołówkiem:)

Inżynierem nie jestem co prawda ale z rysunku technicznego zawsze byłem nie do zagięcia.Może brzmi to jak samochwalstwo ale taka jest prawda.Lecz nie o to chodzi,chodzi o to że papier milimetrowy nie ma choćby opcji "cofnij" na przykład :lol:

zook, jesli możesz i to nie kłopot to poprosił bym o jakiś namiar czy cokolwiek.Z góry dziekuję za poświęcony czas ale być może nie tylko ja skorzystam.

umberto, AutoCAD nie jest taki straszny jak go rysują, nie trzeba wpisywac komend bo wszystko jest na ikonach - jedynie umiejętność wprowadzania wymiarów i kilka takich podobnych rzeczy - jeśli "emeryt" nie boi się GRZESIA to zapraszam na GG na krótkie szkolenie z AutoCada.

Jeśli ktoś miał styczność z programem Corel DRAW i w miarę sprawnie się nim posługuje to najprościej będzie skorzystać z programu Corel DESIGNER - identyczna obsługa jak w DRAW tyle, że program przeznaczony jest do rysunków technicznych. Sam z niego czasem korzystam i uważam, że jest bardzo przyjemny w obsłudze. OFC nie daje takich możliwości jak AutoCAD, ale jest wystarczający do tworzenia prostej dokumentacji technicznej.

Powrót