• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Cambridge Audio a300

Reakcji
0
Witam . Posiadam wzmacniacz Cambridge Audio A300 . Mam pytanie dlaczego przy włączaniu go powoduje on ruch membran głośników . Tak ma byc dlatego że jest analog czy co ... ? Coś takiego zauważyłem także np w wzmacniaczu znajomego ( w jakimś starym JVC ) .

Z góry dzięki za pomoc .

Po prostu w tych wzmakach nie ma układu opóźniającego załączanie i odłączającego kolumny, który nie pozwala na odtwarzanie tzw. stanów nieustalonych wzmaka. Jest to normalny objaw. Możesz sobie zrobić lub dokupić i zamontować taki układ.

Albo jezeli jest taka mozliwosc, wybor wyjscia na kolumny A albo B, ja tak mialem w starym wzmacniaczu i zanim wlaczalem wzmacniacz przekrecalem pokretlo z A na B ( gdzie pod A mialem podpiete kolumny) dopiero po paru sekundach przelaczalem na A :)))

jesli nie ma slyszalnego i widocznego wielkiego walniecia to nie ma sie czym przejmowac i nie warto kombinowac z jakimis przelacznikami bo to tylko ryzyko zlego podlaczenia i zwarc co jest duzo grozniejsze.

Powrót