• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Cannon Powershot A400 - problem :/

Reakcji
0
hey yo :D

Mam oto taki problem :
Podczas robienia fotek w nocy tym aparatem obraz jest lekko zasniezony. Nie pomaga zmiana ISO . Nie wiem co mozna na to zaradzic. Nie było tego jak kupywałem aparat ,a ateraz od jakiegos czasu obraz jest zasniezony i nie wiem jak to "wyłączyć" :/
Czy mogł by mi ktos powiedziec co mozna zrobic z tym aby sie tego pozbyc ?? jest to bardzo denerwujące:/

Jezeli przy najnizszym ISO i dlogich czasach aparat nadal szumi to rzeczywiscie cos nie dobrze. Sprawdz napewno w exifie czy zasniezone zdjecie jest robione w niskim iso.

jak znajde stare foty to wzuce jedną zeby pokazac jak było z jakoscią po upieniu aparatu , a jak jest teraz . porownacie sobie

Tomek
Mozesz wrzucic same cropy, tak bedzie najlepiej, nie dawaj calego zdjecia. Powycinaj fragmety z dosc duzym kontrastem. Postaraj sie wybrac zdjecia z mniej wiecej podobnym czasem naswietlania w takim samym iso oczywiscie. Sprawdz jeszcze stopien kompresji w ustawieniach aparatu.

Powrót