• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Car aduio do peugeot 306

Reakcji
0
Witam mam zamiar zmienic moje orginale audio w moim pugu.

Radyjko bedzie chyba http://allegro.pl/sony-radio-samochodowe-cdx-g1000u-carbon-i4759291439.html chyba ze jest cos lepszego w tej cenie.
najwieksza zagadke mam z tylna polka nie chce nic wycinac a orginalnie jest tak http://allegro.pl/peugeot-306-polka-bagaznika-tyl-glosnik-okazja-i4712178135.html Moge wlozyc tam dowolny glosnik ??? czy w takim zabudowaniu musi byc odp[owiedni ??. Z przodu mam 165mm chyba po polecacie?? budzet na glosniki 500zl.

Ostatnia edycja:
No ale w tylnych drzwiach nie ma miejsca. A bagaznik malutki bo to hb jakies sensowne rozwiazanie ??

Oczywiście.

Głośnik tylko z przodu i ewentualnie sub w bagażniku.

Szkoda półki, nic nie wycinaj.

Najważniejsze są przednie głośniki. 500 zl na glosniki to niezla kwota. Wygłuszone masz przednie drzwi?

Wszystko jest seria wiec nic nie jest wygluszone. A czemu nie warto podmieniac tych w polce ?

Aha rozumiem więc najpierw muszę wykluczyć drzwi jaka mate polecacie? I jakiś dobry zestaw na przód?

Witam ponownie z racji że nie chce inwestować w auto a sprzęt można zawsze zabrać wyglusze po taniosci taśma dekarska. Posłucham waszej rady pójdzie tylko zestaw na przód co polecacie do 300? I teraz mała zmiana planów potrzebuje do tego mały woofer z racji że nie będzie głośników w półce naprawdę coś małego bo bagażnik mały do 300?

za ta cene obecnie nie ma chyba nic wartego zakupu, wiec bierz co chcesz
te glosniki graja, ale wg mnie to zamienniki fabrycznych

Zapoznałeś się może z FAQ Nazara? -> http://www.car-audio.waw.pl/PolskiCarAudioFAQ.pdf
Przeczytaj od dechy do dechy.

Do instalacji CA potrzebujesz:
-radio (ze sterowaniem subwooferem)
-system odseparowany na przód
-wzmacniacz (opcjonalnie 4-kan)
-subwoofer (opcjonalnie)
-przewody sygnałowe (ekranowane)
-przewody zasilające
-przewody głośnikowe
-wytłumienie drzwi
-dystanse MDF pod głośniki w drzwiach

Fakt mały błąd w temacie zrobiłem. Nikt nie podpowie? O Sony jedni mówią dobrze drudzy źle ciężko się zdecydować. Zależy mi na USB nie musi posiadać CD. Rozbudowany eq będzie atutem. No i stawiam na jakość. Przejrzałem posty i widze ze subka na stx polecacie. Kto może wykonać mi do niego skrzynkę?

Radio z usb w nizszej cenie to byl kenwood(modelu nie pamietem)model zeszloroczny.Glosniki -helix b62c u -dimension el 6comp powerbass,wzmak 4 kanalowy-hifonics,rockford fosgate.Jest tego cala masa.Podalem Ci tylko promil tego co mozna kupic,wybrac,zamontowac.Co do suba stx nie jest zly na poczatek zabawy,sam mam jednego malego diabelka w 10l.(17-200-8sw z membrana bierna) i robi niezle zamieszanie.

Kolego zacznij od czytania bo kasy masz w miarę dobrze na zabawę tylko brak wiedzy, poczytaj o zestawie AMA BL 160 + H/K, zapewne masz przód montowany w tapicerkę więc nie obejdzie się bez cięcia blachy i porządnego wygłuszenia, co do radia to do 3 stów za nówkę to bierz co ci się podoba wizualnie bo różnicy nie będzie, ba do 5 stów za nówkę też cudów nie będzie, do tego 4 ch, dwa kanały na przód i mostek na suba i będzie git.

Powrót