Oczywiście, że się wyrobisz.
Ja proponuję zrezygnować z subwoofera, gdyż niepotrzebnie zajmie Ci miejsce a punto ma "sympatyczną" pojemność drzwi ( jeśli jest to punto 2, nie wiem jak inne )
W drzwi z głośników "masowych" wsadziłbym Hertz'e np EV-165 ( uwaga - kosz zrobiony ze stali niskowęglowej, bardzo miękki - nierównomierne przykręcanie = pokrzywiony kosz )( troche będzie cięcia blachy w drzwiach, polecam brzeszczoty BOSCH'a HSS do stali, tną blachę samochodową jak masełko, w Leroy-Merlin koszt ok. 20 zł za 3 szt. )
Głośniki w półce także możesz zmienić na coś co zabrzmi niższym tonem - mogą być używane JBL GTO - półkę wzmocnisz listwami, grają sympatycznie i nie są drogie.
Jeśli chcesz ograniczyć koszty, chwilowo możesz zastosować 2x wzmacniacze 2 kanałowe, zamiast 300-400 zł na 4channel, wydasz ok. 150-200 zł za 2 używki 2 kanałowe. Do tego przyjemnie by było zainstalować jakieś wysokotonówki. Swego czasu miałem wsadzone 2 ARV'ki, potem 2 GDWK, teraz mam 2 malutkie Audaxy położone na podszybiu, kupione 40 zł za parę gdzieś na giełdzie, grają bardzo ładnie i delikatnie - możesz kupić także Sionuslive na allegro albo wyrwać coś co Ci się podoba z kolumn domowych. Eksperymentuj i powodzenia