• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Car Audio do ML-163

Reakcji
0
Witam wszystkich, poradzę się proffesjonalistow ;).
Chciałem zmienić swoje audio w aucie jest to benz ML jedynka.
Aktualnie jest jakis zestaw bose
4 glosniki w drzwiach + jakiś subwoofer pod siedzeniem kierowcy
Zmieniarka w bagażniku.
Radio kaseciak Bose 1din

ale jest polka na 2 din.
tak jak tutaj

Generalnie nie ma tragedi, ale na pewno radio do wymiany, cos z bluetoothem, nawigacja?, duzy plus jak by był spotyfie. Widzialem chinskie radia z androidem wif it, wiec pewnie opcja spotyfie by byla, jednak nie jestem przekonany do chińskich rzeczy, znając życie to nie będzie dzialać ani radio ani nawigacja ;) chyba ze macie cos do polecania.

Z tego co widzialem mozna dorwać 2 dinowe radio z bluetoohem i ewentualni puszczać sporyfie z telefonu przez bluetooth, jest to tez opcja. Możecie coś polecić?

Nie wiem na ile te seryje glosnki sa ok, czy warto je wymieniać wszystkie, czy dodać tylko bass, z tylu pod siedzieniami jest miejsce na wysokosc ok 20cm skrzynka tam nie wejdzie ,ale widzialem subofery dedykowane pod fotel? lub cos na wzor tuby, w bagazniku raczej nie chciałbym nic montować.

Z tego co widziałem ML polift ma twetery, ja nie mam ale plastiki z glosnikami wygladajaa na idetyczne wiec może można by zalorzyć.

Z tego co wyczytałem to zmieniarka raczej do wywalenia czy coś można ja jakaś podłączyć?

Co sądzicie?

Widełki, na radio planowałem 1000-2000? zalezy co bedzie oferować, może być tansze może byc droższe, glosniki itp tak samo.
Jak wsadzę w to z 5-6 za cos rozsądnego to tez się nic nie stanie.

Jak coś fajnego polecicie to poprostu poczekam pare tyg ;)

Ewentualne możecie kogoś polecić w okolicach Wroclawia?

Ostatnia edycja:
Byłeś może na jakiś spotach ? Najlepiej by było gdybyś się przejechała na spota posłuchał co u kolegów gra i sam wybrał.

Powrót