• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[CAR AUDIO] Zabudowa drzwi by UKA ;)

• Autor wątku Autor wątku UKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

UKA

Reakcji
0
Witam. Tato Turbo pokazał zabudowę słupkow to ja pokażę moja zabudowę drzwi. Samochod, to Ford Sierra kombi r '90. Głosniki na razie będą SinusLive 16cm, ale w przyszłosci cos konkretnego wstawię w ich miejsce. Zasilane będą wzmakiem na dwoch tda 1562 i radyjku Clarion DRX7375R.
Dodam, że fabrycznie w drzwiach mieszczą się jedynie trzynastki.

Załączniki

• drzwi22.jpg
    drzwi22.jpg
    36.1 KB · Wyświetleń: 0
  • drzwi11.jpg
    drzwi11.jpg
    33.4 KB · Wyświetleń: 0
  • panel2.jpg
    panel2.jpg
    52.4 KB · Wyświetleń: 0
  • panel1.jpg
    panel1.jpg
    47.3 KB · Wyświetleń: 0
  • surowy22.jpg
    surowy22.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 0
  • surowy1.jpg
    surowy1.jpg
    26.1 KB · Wyświetleń: 0
Lepiej by wyglądało, jakbyś połączył tą wnękę na smieci (no nie wiem jak to się nazywa, na szuflada po boku :) ) razem z tym na głośnik...np włóknem, tak jak TatoTurbo robi, wyglądało by o wiele bardziej profesjonalnie ;)

Ale grunt, że głośniki jest gdzie zamocować ;)

He, he... Jak zarobie na lepszy sprzęt (i furę), to będę kombinował, a na razie miało byc szybko i tanio, no i w miarę solidnie. A pozatym to był moj pierwszy raz...
Tą kieszonkę z boku, to bym chętnie wywalił, bo po co mi to, ale do tego auta to szkoda zachodu. Bez przesady, tam będą siedziały głosniki za 150zł.

nie wieze w to co widze ... bez kitu ??!! ... $&*#&@%&^@%#^
ja nie wqiem ty chyba nei masz co w domu robic ?? juz bym wolal tam zeby 13 siedzialy ;]

esh0 dałeś mi inspiracje :) juz wiem co będe robił w wakacje :) szlifierka taśmowa, piła tarczowa żywica i zaczynam zabawe z car audio :)

Nie według mnie to tragicznie wygląda kolor inny jak tapicerka i odstaje za duzo, optycznie do bani.

Kolor jak kolor. Deska rozdzielcza jest czarna (no prawie), pozatym klamki, korbki, itp. też. Wystaje za duzo,- to fakt. Ale nie przeszkadza. Zależało mi na skierowaniu głosnikow pod kątem, żeby nie grały prosto w nogi. Jak będę zmieniał głosniki, to pewnie przerobię i będzie lepiej. ;)

Przeciez na to co tak wystaje wejdzie panel ktory UKA wlasnie robi...przyanjmniej tak mi sie wydaje. UKA, dobrze mi sie wydaje???

Nie, nie. Na razie nie będę robił żadnego panela. Chociaż ten ktory pokazał esh0 mnie zainspirował ;) Za tydzień wyjeżdżam w dłuuugą trasę i musiałem sobie zrobic na szybkiego jakies audio. Ale po powrocie napewno będą jakies przerobki, no i wymiana głosnikow.

Powrót