• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CERWIN VEGA

400Wrms to duzo za mało. słuchałem młodszego brata(v-max 12") na kenwoodzie 450W rms i powiem ze było słychac dosc mocno niedostatek mocy. ja bym proponował cos blizej 1kW. okolo 800W bedzie miło.

a ja chcialbym zauwazyc, ze 400w w kenwoodzie a 400 w dls'sie to roznica... zreszta jak kupisz klase D... a niedostatek mocy byl? tzn co sie dzialo? a kabel byl odpowiedni do akumulatora? skrzynka do suba? moim zdaniem monoblok helixa albo dls da rade, zreszta zauwaz, ze za wieksze moce (dobrych firm) cena wzrasa potegowo

[ Dodano: 2007-10-15, 09:40 ]
zreszta napisalem minimum to 400W :mrgreen:

powiem tak, pewnego razu na vw manii koles napedzal podobnym crunchem jakis kwadratowy glosnik wielkosci telewizora i furczala mu blacha na dachu... crunch malo audiofilski, ale chlopie z vega zrobi mega lomot... zreszta nawet 10" cv robia masaz jak diabli. Nie wiadomo ile ten wzmak ma mocy naprawde

perfectblossom napisał:
tzn co sie dzialo? a kabel byl odpowiedni do akumulatora? skrzynka do suba?

głosnik pierdział i grał płytko przy duzych mocach. kabel 20mm^2+kondzio helix 1F 20cm od wzmaka. skrzynka 30L closed.
porownanie do Audio System Xion 12(400Wrms) w tej samej skrzyni wypadało mocno na korzysc AS pod tym wzmakiem.

perfectblossom napisał:
Nie wiadomo ile ten wzmak ma mocy naprawde

mniej wiecej wiadomo na podstawie starszego brata GP1600.1 test

perfectblossom napisał:
powiem tak, pewnego razu na vw manii koles napedzal podobnym crunchem jakis kwadratowy glosnik wielkosci telewizora i furczala mu blacha na dachu... crunch malo audiofilski, ale chlopie z vega zrobi mega lomot... zreszta nawet 10" cv robia masaz jak diabli. Nie wiadomo ile ten wzmak ma mocy naprawde

i to do mnie przemawia :D :D

Powrót