• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

cewki w polinku

Reakcji
0
Witam wszystkich!
Nazywam się Piotrek i od niedawna(2lata ) interesuję się muzyką i sprzętem do jej odtwarzania. Postanowiłem, że zbuduję swoje pierwsze kolumny. Jednak przy budowie zwrotnicy napotkałem przeszkodę. Chciałem zamówić części,w,polinku, ale nie rozumiem jak rozróżnić w ich ofercie cewki powietrzne i rdzeniowe. Nie wiem także o jakiej rezystencji powinny być, gdyż na schemacie nie ma podanych wartości. I czy ma znaczenie którym końcem przylutuję rezystory i kondensatory?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Przepraszam, w pdf nie widziałem kolumny typ. Mogłbym jeszcze prosić o odp na pytanie czy pozostałe elementy mają tzw. + i -?

Czarno widzę składanie tych kolumn... Co to za projekt? Jakie elementy stosujesz w zwrotnicy?

diyaudio.pl/showthread.php/21789-T-STX-4-1-200-8-F-A-PC-X-lub-F-A-AL-X-WM-STX-6-5-1-5-200-8-F-S-FG-X-projekt-by-LuSzTi
a ten projekt byłby ok? Czemu nie polecacie tamtego?
A może lepiej coś takiego?
diyaudio.pl/showthread.php/22235-Visaton-W170s-Seas-27TBFC-G-projekt-by-marian
Te dwa projekty spełniałyby moje oczekiwania co do ceny i dźwięku (zależy mi na niezłej górze i basie do ok. 42Hz, cena za przetworniki do 600 zł)

Powrót