• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Chińskie car audio

Reakcji
14
Zerknijcie sobie,robiłem serie pomiarów ponad 30 kopółek car audio,wybrałem rodzynki:
djz4aa9zsud78pq5.jpg

O reszte to prosze nawet nie pytać.
Niech to będzie przestroga dla amatorów car audio.

umberto, szkoda, ze nie widziałeś pomiarów moich kopułek tonsila DT1213(czy jakoś tak) to co pokazałeś to lajcik w porównaniu z nimi. Mierzył je SW więc może podrzuci screena..

Viper, no to żeś mnie nieźle podłamał bo szukam czegoś malutkiego ale uczciwego.A to co mi pasi to za wiele kosztuje niestety.

a visaton CP 13 ? Są względnie tanie i myśle że powinny w miare przyzwoicie zagrać, choć rewelacji nie oczekuje. Niedługo sam zapewne będe je montował w samochodzie bo te tonsile to porażka jakich na świecie mało. Bardzo niska efektywność połączona z kilkoma rowami głębokimi na 8-10DB w paśmie 7-18KHz(z tego co pamietam, moge sie nieznacznie mylić)

Ja potrzebuję takiej kopółki w zupełnie innym celu,ma być przede wszystkim względnie tania bo to eksperyment.I ma się nie wdawać w charakter z naszymi górami ;]
Wiem,będzie ciężko ale moze...nie usmiecha mi się wywalać 6 stów po to aby zrobic próbe...

Pasmo wygląda ładnie od 3 do 11 khz(około),potem juz troszke Tatr. szkoda ze niemaja dokonca pasma jak od linijki ;)

Powrót