• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ciecie arv 104, 2800

Reakcji
0
na ile najnizej cielisce arv-ke ?? mi by pasowalo na 2800, nie bedzie za nisko ??
bo jak za nisko to bede musial chyba na gdwk wymienic

Witam,
Moim zdaniem, jeśli skutecznie poprawnie użyjesz 18 dB/okt i będzie dobry efekt końcowy, to możliwe.
Pozdrawiam, Piotr01

za nisko u mnie te glosniki dopiero jako tako graly od 3500 a z tego co wiem to sa bardzo bardzo czule i delikatne a przedewszystkim wrazliwe na przerciazenie

hm........... z tego co wyczytalem to arv 104 odpada juz calkiem na 2750 ?! bo mam zamiar kupic janbo a 188 a ma podzial wlasnie na 2750..... wiec kto mnie tu podpuszcza :>

a u mnie graja na zwrotce JANBO A-188 z podzialem 2750Hz i jest oki....graja bardzo ladnie nie narzucaja sie...

ja wlasnie tez sie zastanawiam:/chce dac zwrotke JANBO A-188 :]ale wlasnie nie wiem czy ten glosniczek to wytrzyma :/

Ja najprawdopodobniej kupuje zwrotki stxa na zamowienie bo zlikwidowali z podzialem na 3.2khz wiec napisze czy nie zrobili by mi na okolo 3-4 k
Pozdrowienia

Powrót