• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ciekawy głośnik ;] (wygląd)

nie zgodze sie z Tato ze to Zadna firma.
nazwa EARTHOUAKE pojawia sie często w CAR AUDIO

ERTHQUAKE to jedna z najlepszych firm produkujących głośniki do car audio - pokroju Audiobahna .Ten akurat ani nie jest tani ani super ładny - jedynie membrane z resorem ma fajną :).Cena 402$ i 515$ stanowczo mówi NIE :)

Niewygląda tak źle. Ja akurat bym chciał zrobić suba na tym głośniku i zobaczyć co on potrafi.

Najgorsze jest to że do wiekszości tych głośników jest potrzebny ogromy wzmak żeby to ruszyło.

starszy model earthquake z membraną bierną wyciągnoł u mojego sąsiada 123dB takze nie 70-80.... to naprawde ZAJEBISTA firma.... jak podłaczył to u siebie w pokoiku 9mkw i dał na 3/4 to nogi mi sie w kolanach ugieły bo nie były w stanie sprostać wibracjom :D prędzej bym tam arytmi dostał niz ktokolwiek inny bez niego :P

adam napisał:
nie zgodze sie z Tato ze to Zadna firma.
nazwa EARTHOUAKE pojawia sie często w CAR AUDIO

i co Ty za farmazony wypisujesz...
W starszym numerze Audio byly testy subow z tej wyzszej pulki, znalazl sie tam Subik EarthQuake 25cm glosnik w obudowie z membrana bierna, przy 20hz wyciagal 120db i taka konstrukcja zasluguje na miano Subwoofera, a nie te popierdulki co maja -3db przy 40hz...

ktos musi byc wybitnie gluchy zeby sluchac z natezeniem 120db,hmm moze to takie specjalne glosniki dla gluchych:)

firma earthquake produkuje naprawde dobre głośniki dla wymagających ludzi którzy startuja w zawodach dB drag racing gdzie wysoka efektywność jest sprawą kluczową

wiem po co je robi owa firma ale chcialem podkreslic ze ten cel w jakim sa produkowane jest bezcelowy. to jest bez sensu nie da sie wysiedziec w takim samochodzie a jesli ktos chce duzo db to niech chwyci sie za mlot pneumatyczny i doroboty 135 db to jest dopiero frajda albo niech popiaskuje jakis blaszany daszek wtedy to ze 140:) tylko po co...

Powrót