• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ciepły, miękki, kawiarniany dźwięk.

Reakcji
0
Chciałbym uzyskać dźwięk kawiarniany. Ciepły, miękki, łagodny. O dziwo zauważyłem że zwykłe komputerowe 2 + 1 u znajomego daje podobny efekt choć kosztuje 1/5 mojego zestawu. Co mogę zmienić/dodać/poprawić w tym kierunku. Czy sekret tkwi w subie? Czy dorzucenie do zestawu np jakiegoś jbl 125, wharfedale cube 8 jest w stanie poprawić sytuacje? Czy lepiej pójść w kierunku akustyki pomieszczenia( dywany, obrazy meble itd). Czy może rozwiązaniem będą szerokopasmowce( sukcesywnie szykuję warsztat w tym kierunku)? Poradźcie Panowie/Panie, którą drogą iść.
Zestaw to HK980 +maestro S = miało być pięknie wyszło jak zawsze.

Kawiarniany to może liście kawowca na ścianach ?
A na serio to jakiej muzyki słuchasz bo nie z każdej taki dźwięk osiągniesz.

Ustaw je w rogach pod sufitem, może podziała. Przecież tak wieszają głośniki w każdym lokalu i zawsze efekt jest podobny. ;)

też myślę, że usher Cię zadowoli 8948a jest wart grzechu w tych klimatach - do tego subtelny TW z płaską charką i efekt murowany :)

Powrót