• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co byscie doradzili :)

Reakcji
0
robie suba na 30 cm glosniku nizej jest fotka, i niewiem gdzie go wmontowac w obudowe czy z przodu i zrobic frez czy u dolu.. ale sooba stawiam w rogu pokoju i bedzie ograniczony z 3 stron i niewiem czy to nie bedzie zle wplywac na dzwiek wymiary to 50x30x50 (w x sz x g). I wogule co myslicie o tym glosniku.
Typ membrany :
- Polipropylenowa

Typ kosza :
- Stalowy

Rodzaj zawieszenia :
- Gumowe

Typ :
- Jednocewkowy

Średnica cewki :
- 51 mm

Średnica :
- 300 mm

Wysokość głośnika :
- 145 mm

Rozmiar otworu montażowego :
- 290 mm

Karkas cewki :
- aluminiowy

Wysokość cewki :
- 24 mm

fs :
- 26Hz

Re :
- 3.5 ohm

BL :
- 8,3 N/A

Qts :
- 0.80

Qms :
- 3.25

Qes :
- 1.05

Vas :
- 84

Mms :
- 124.9

Cms :
- 0.33

Skok membrany :
- 25 mm

Impendancja :
- 4 ohm

Skuteczność :
- 93 dB

Pasmo przenoszenia :
- ( 29 - 2500 Hz )

Moc muzyczna :
- 450 Watt

Moc znamionowa :
- 225 RMS

[ Dodano: 2004-10-24, 15:03 ]
a jeszcze jedno mam kota .... i boje sie ze uszkodzi mi glosnik jak bedzie z przodu...

[ Dodano: 2004-10-24, 15:06 ]
a jeszcze jedno :] mam kota i boje sie se moze mi jakos uszkodzic glosnik jak bedzie z przodu wiec maskownica odpada bo na material jeszcze bardziej leci a metalowa tak samo o to psuje wyglad

[ Dodano: 2004-10-24, 15:07 ]
chyba cos napisalem 2 razy :P

Załączniki

• 32199113.jpg
    32199113.jpg
    43.4 KB · Wyświetleń: 0
obudowa zamknięta! Po drugie 40-60l. Po trzecie dobry wzmak:) Po czwarte głośnik może być z przodu. Też mam kota i nie rusza głośnika. Pozdro

:]

:]

a parametry to niewiem ale obudowe daje ok 70 l tak mi wyszlo powinien sie dobrze sprawowac z wamknietej a potem sie pobawie i pomierze parametry.

hehe

hehe

no raczej sie nie da podrobic takiej firmy bo to jest chyba jedna z najgorszych :P ale jest lepiej zrobiony miz aphard bo mialem podobnego w rece :]

jak może być lepiej zrobiony skoro kosztuje 80 złoty a cw1202c 130 u tego samego gościa z tej samej strony

jak boisz sie kota to proponuje dwa wyscia:
- pozdyc sie kota :]
- zrobic maskownice ale nie zwykla metalowa tylko ladna kratke z alu ;] jak jest dobrze zrobione to naprawde rewelacyjnie wyglada ;]

eee tam dziejok moglo byc gorzej ;] mogl miec np napis na membranie dibejsi itp. (oczywiscie bez obrazy dla nikogo)
pozdro

ale i tak to idzie do sooba na prace dyplomowa wiec :P nie szukalem nixczego lepszego do domu bede skladal cos na beymie albo jakis lepszy

niestety kasa tak samo stanowi durze ograniczenie ale postaram sie z tego wycisnac jak najwiecej i oczywiscie dam na forum jak skoncze prace nad nim

[ Dodano: 2004-10-25, 09:40 ]
juz skonczylem projekt :) mianowicie obydowa 60l wymiary 40x45x50 (sz x w x g) wykonczenie fornir, glosnik z przodu bez zadnej maskownicy, otwur wyfrezowany tak zeby glosnik wszedl na 6mm obudowa wzmoncniona w srodku a do tego wzmacniacz 100W kupuje gfotowy w hurtowni caly panel do tylu :]

heh te glosniki to maly paradoks - sa tanie ale potrzebuja drogiego wzmaka;)

a co do jakosc to bym sie nie zdziwil jakby to gralo porownywalnie do alfreda cw - skad wiecie przeciez nikt tego nie zaaplikowal porzadnie wiec tylko puszczacie ploty, ofkoz cena sugeruje co innego ale przeciez i jedno i drugie robia chinczycy w szopie a w materialach nie ma roznicy;) nie to zebym chwalil ten glosnik ale kij go wie

a parametry wygladaja jakby sprzedawca sugerujac sie wygladem podal lekko zmodyfikowane parametry cw1202c;)

ten głośnik ma słabszy magnes od CW (prawdopodobnie....) więc i parametry nie będą rewelacyjne... ja tam bym kupił CW.... mierzyłem go i jest naprawde OK

no raczej tak a to ma poprostu grac :P a potem wezme sobie do domu i bede urzywal do ogladania filmow
a jak mi sie uda to potem zrobie cos lepszego :D

ten wzmak to owiele zamalo. ja mam cw1202 tymczasowo pod 200w i uwazam ze to jest niezbedne minimum. 100w sobie nie poradzi

Powrót