• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co lepsze??!!??

Reakcji
0
Witam !!

Mam zamiar zrobic podlogowki tylko sie zastanawiam na jakich przetwornikach napisze wam jakie mam pomysly a wy doradzcie ktory jest najlepszy pod wzgledem brzmienia i basu

* po jednym stx 18sw
* po dwa arn150
* po cztery arn116

na wysokotonowy prawdopodobnie Visaton SC10

No fajnie.... i teraz bedzie :

"
1. jakie pomieszczenie??
2.ile kasiorki??
2.czym napedzisz??
"

itd...

i w ogole wedlug standardowego schematu :-)

sorki zapomnialem napisac najwazniejszego

MormoN napisał:
jakie pomieszczenie??

marniutki pokoik w bloku bo tylko 9m2

MormoN napisał:

na niskotonowce chce przeznaczyc okolo 200zł glownie jestem zainteresowany tymi ktore napisalem chyba ze macie jakies lepsze propozycje

MormoN napisał:
czym napedzisz??

napedzal to bede pewnie moim aktualnym wzmakiem pioneerem 443

wbrew pozorom arn116 ma bas ;]
aż można się zaskoczyć ;]
może nieco dołożyć i brać w170s ?
Myślę że to optymalne rozwiązanie w tym wypadku...

tonsilek ma promocje na 16/50.......... u mnie też z Sc10n gra i w pomieszczeniu okolo 10mkw i już z samych kolumn jest nawet sporo fajnego basu. Ale ciagle kombinuje z subem. Też tak możesz zrobić.... przynajmniej nie będzie ubogo w średnicę a sub z czasem jak zbraknie kasy. Chyba że jakiegoś potworka od stx`a po taniości.

MormoN napisał:
tonsilek ma promocje na 16/50.......... u mnie też z Sc10n
popieram!! za te pieniadze naprawde oplacalny glosnik. wole go zdecydowanie od STX'a
gdyby nie sesja to by juz byla zwrotnica do tego zestawu

MormoN napisał:
tonsilek ma promocje na 16/50.......... u mnie też z Sc10n gra i w pomieszczeniu okolo 10mkw i już z samych kolumn jest nawet sporo fajnego basu. Ale ciagle kombinuje z subem. Też tak możesz zrobić.... przynajmniej nie będzie ubogo w średnicę a sub z czasem jak zbraknie kasy. Chyba że jakiegoś potworka od stx`a po taniości.
sorki za off topicm, ale gdzie są? a poza tym znacie jakieś internetowe sklepy gdzie sprzedają tonsile, bo wieszczecinskiego (czy ja mu tam) strona nie chce mi sie otworzyc

Powrót