• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co myślicie o tym projekcie??

Reakcji
0
Witam.
Mam pytanie co myslicie o tym projekcie ??

http://www.akustyk.com.pl/projekty/HX2.html

Obserwowalem kilka razy stronke, i musze powiedziec ze stanial ten projekt, wczesniej same glosniki i projekt kosztowaly 1280 a teraz 1140 :)

Co o nim myslicie, oplaca sie?

Osobiscie nie mam zadnych doswiadczen z DIY i moze na poczatek warto by bylo zlozyc cos takiego? Wiem ze przemo-lukas ma podobna konstrukcje, i jest z niej zadowolony.

przeliczalem ile by kosztowalo zamowienie z AC, i niestety to jest jakies 50zl taniej (doliczajac 19%vat i koszty przesylki)

Problem jest ze przemo-lukas nie ma tego projektu mial na komputerze i stracil wszystkie dane, i tak zwrotnice mial inna niz ta co jest oferowana w akustyku.

A tam zakupujac glosniki dostajesz projekt obudowy i zwrotnicy do tego.

ja ogolnie nie lubie koncepcji 2,5way'a za malo korzysci w stosunku do poniesinych kosztow.

XT25TG-30/04 38.00 * 2szt = 76
830883 HDS-180 Excl. 47.21 * 4szt = 188,84

Czyli w sumie 264,84 +19%vat = 316 euro = 1030 PLN (kurs 3,26)
Do tego jakies koszta przesylki i naprawde nie wychodzi az tak tanio. a i tak nie mialbym schematow.

kriss.pl, no tylko takie male ale

XT25TG-30/04 kosztuje 26 eur
i zapomniales ze dostajemy 10 % rabatu
wiec

XT25TG-30/04 26.00 * 2szt = 52
830883 HDS-180 Excl. 47.21 * 4szt = 188,84

240 wiec po rabacie i vacie wychodzi jakies 850 zl plus przesylka
w akustyku 1140 zl
nikogo nie namawiam do zamowien ale jak juz to badzmy zetelni w informacjach

a tak ogolnie zgadzam sie mikim ze 2.5 drogi niw maja uzasadnienia finanansowego
albo 2 drogi na lepszych przetwornikach albo 3 drogi albo 2 drogi i kasa w kieszeni :)

Sorki XYS nie wiedzialem ze ta Vifa mniej kosztuje, i nie doczytalem sie tego 10% rabatu,
W takim razie na prawde wychodzi taniej.
Zwracam Honor :)

Tylko dalej bylby problem z projektem bo przemu-lukas juz go nie ma.

Możesz jeszcze robić:
HDS 180 Ex + XT25
M18WH + MDT-29
klon Ostinato 2000
KEP/2xKEP + XT19

Coś chyba wybierzesz :)

Ostatnio zaczelem rozwazac dwa projekty:

HDS 180 Ex + XT25
M18WH + MDT-29

tylko nie wiem na ktory sie zdecydowac. Zapewne zdania beda podzielone.
obydwa tweetery sa bardzo dobre, tak samo jak niskosredniotonowce.
tylko nie wiem ktory z nich da lepszego kopa, bedzie mial mieeki basik i nizsze zejscie.

Powrót