• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co myślicie o tym zestawie??

wymiary mi pasuja ale czy to dobrze zagra?? bo z tego co wiem to chyba od obudowy tez zalezy jak bedzie gralo?

jak zagra zalezy od pojemnosci obudowy oraz dostrojenia b-r
podaj wymiary tuneli jakie by Ci pasowaly a powiem ktory wybrac
reszta powinna Cie w zupelnosci zadowolic

no dobra dajmy na to ze to beda fronty bo beda. ale jaki mam wziasc glosnik do subwoofera??

[ Dodano: 2007-06-09, 18:27 ]
i jakis filtr dolnoprzepustowy

Szymciosek napisał:
ale jaki mam wziasc glosnik do subwoofera??

i jakis filtr dolnoprzepustowy
nawet niemasz jeszcze kolumn a martwisz sie o suba?? olej go narazie i skoncentruj sie na kolumnach

obudowa nie wieksza niz 20litrow!! (wolalbym ok 15 - ale jak chcesz "poczuc bas" to niech bedzie te 20) b-r ok 60mm srednicy - dlugosc 13-17cm

piok napisał:
tego arn`a dal bym tylko do zamknietej obudowy
zgodze sie z toba ale poczatkujacy wola glosne buczenie niz delikatny szybki przyjemny basik...

to daj go w 15 litrow - to powinien byc kompromis miedzy zejsciem a szybkoscia
chociaz osobiscie bym wolal dac po 2 ARN 150

to wszystko zalezy od zwrotnicy. jezeli 2 niskotonowe beda polaczone razem to bedzie nadal 2 drozna

a jak polaczyc 2 niskotonowe i wsyokotonowy?
bedzie dalej ta sama moc??
i jak to podlaczyc pod wzmacniacz zeby nie spalic???

zalezy jaka chcesz miec impedencje kolumny, po polaczeniu w szeregu zyskujesz na mocy ale i opor sie zwieksza

Powrót