• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co najpierw??

Reakcji
0
Mam troche kaski i chce dołozyc do audio. Mam juz skrzynie+wzmacniacz i teraz chce kupic system przedni. Ale czy lepiej moze najpierw wygłuszyc drzwi a z systemem poczekac (jak bedzie kasa) czy najpierw głośniki a wygłuszenie potem??

nowe głośniki bez wygłuszenia nic CI nie dadzą - będą tylko gorzej wkurzać dzwiekami z kosmosu

jak wygłuszysz, to odkryjesz całkiem nowe pasma nawet na tych starych :)

to zalezy czy zalezy ci na porzadnym brzmieniu ... czy tez ma to jako tako grac

pozatym to zalezy tez jake posiadasz auto !!

Mam ibize i chce kupic PB Ck-6 wiec powinny juz sobie jakos radzic. A narazie mam seryjne seatowskie głośniki.

PB Ck-6 wytlumaczyles jak ...
ibiza ... hmm zdejmij tapicerke i zobacz czy masz "cos" np. u brata w samochodzi wygluszenie jest potrzebne hm ... w 30% bo ma bardzo dobre firmowe auto to mitsubishi lancer

Ale czy lepiej moze najpierw wygłuszyc drzwi a z systemem poczekac (jak bedzie kasa) czy najpierw głośniki a wygłuszenie potem??
wiec jesli chodzi o dobre brzmienie i nastawiasz sie na czystosc itd to na samym poczatku trzeba zaczac od dobrego wytlumienia :) a jesli chcesz kupic nowe glosniki,to nie bedziesz slyszal az takiej roznicy,od tych "starych" bo drzwi nadal nie beda wygluszone i efekt moze byc podobny... :) pozdrawiam :)

nadzik, a co to jest firmowe wygłuszenie ? te warstwy gąbeczki i pianki? zgoda , moze i nie brzęczy nic, a co z zamykaniem otworów montarzowych? czy nie po to tez sie wygłusza?

uwazam,ze seryjne wygłuszenia w samochodach sa dobre do seryjnych głośniczków, a nawet nie.

Powrót