• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co należy uwzględnić przy budowie kolumn?

marian napisał:
Dokładnie...bo robisz z igły widły.

Nie robie z igły widły, tylko uwzględniam co się da, nawet jeżeli ma to wręcz pomijalny wpływ na dźwięk, bo wiem że jest ich kilka i łącznie dadzą jakąś poprawę brzmienia.

Bartuś, napisałem wyraźnie:

LightSound napisał:
Zrób sobie test - posłuchaj na wysokości tweetera i na wysokości odstępu pomiędzy głośnikami, mam nadzieje że różnice usłyszysz i wyciągniesz wnioski ;)

a Ty odpisałeś:

caly czas tak slucham .... jej chlopaki !

Czyli wynika z tego że cały czas testujesz xD Rozumiesz bezsens Twojej odpowiedzi? no chyba że ruszasz głową w rytm muzyki - to by się zgadzało wtedy.

LightSound napisał:
Nie robie z igły widły, tylko uwzględniam co się da, nawet jeżeli ma to wręcz pomijalny wpływ na dźwięk, bo wiem że jest ich kilka i łącznie dadzą jakąś poprawę brzmienia.

Najpierw napisz jakie to będą głośniki,bo "dobre" to są obiady w jeleniogórskiej jednostce wojskowej.

Powrót