• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sądzicie o tym głośniku

Reakcji
0
Mam głośnik Voice kraft VK 8053 i co sądzicie o tym głośniku mam zamiar zamontować go w obudowie bas refleks 38l ale niewię czy on sie nadaje.

Dlaczego tak a co byście mi zamiast tego polecili

[ Dodano: 2005-01-15, 14:28 ]
Dlaczego tak a co z tym głośnikię jest nie tak. A co byście mi zamiast tego polecili

[ Dodano: 2005-01-15, 14:30 ]
Ja za ten głośnik dałę 150zł I jak go kupowałę to mi mówili ze to jest dwucewkowa konstrukcja i nieżle wymiata.

[ Dodano: 2005-01-15, 14:32 ]
To czyli lepiej sprzedać i kupić coś inego To polecie mi coś tylko zeby to niebył stx

Nio i to cały bul bo ich nieposiadam gdyz ja go mniałę od jakiegoś czasu juz na pułce a teraz wpadł mi do głowy pomysł zrobienia subwoofera nio więc postanowiłę wykorzystać ten głośnik.

Jesli nie masz parametrow to wrzuc do szklanki troche sypanej herbaty zalej wrzatkiem, poslodz jesli lubisz i wypij herbate. potem mozesz sobie powrozyc z fusow jaka to objetosc powinna miec obudowa. Wynik bedzie rownie dobry jak cyfra wzieta z przedzialu 10-1000. Bez parametrow to zapomnij o BR. Mozesz ewentualnie wsadzic go do budy zamknietej takiej jaka masz pod reka. Nic wiecej sie nie da zrobic bez parametrow.
Pozdro
Dexter

No skoro to jest taka tandeta to dlaczego muj znajomy ma zabudowe w samochodzie na głośnikach tej firmy i zajmuje czołowe mniejsca na zawodach
Ale wy sie napewno znacie lepiej niz ja bo ja jestę początkujący

[ Dodano: 2005-01-15, 14:51 ]
no to mi polecie jakas konkretny głosnik 20-25cm srednicy tak do 250zł

Ty za to dałeś 150zł?Wow... moje gratulacje udanego zakupu;)
Ja bym za niego nawet 50zł nie dał bo przecież można za 50zł już mieć STXa;)

Maxi to morze mi ktoś powie dlaczego ten głośnik jest tak beznadziejny jest To 2 cewkowa konstrukcja jebitny magnes nio i jak takie słuchałe u kumpla w samochodzie to niezle grały naprawde.
To polecicie mi Jakieś ine głośniki tylko nie STX bo tą tandete to mniałe i napewno grało wiele gorzej niz ten co teraz mam
Pozdro

hehe ale podkresliles stx'a nie zgadzam sie z Toba mam stxa dokladniej 32-150-4-Sc wytrzymuje wzmacniacz 150W estradowy i prosi sie o jeszcze jak daje na fula gra nabrawde dobrze, bas jest niski i wogule zajebisty glosnik jak za 58zl!!!!!!!!!!!1

krzychu185 jesli nie chcesz go sprzedawac to moze ktos z forum bedzie laskawy dla ciebie i zrobi pomiary tego glosnika, jak ladnie poprosisz to moze ktos znajdzie troche czasu i sie pobawi w SW

a niby jak możemy obliczyc pudło do tego cuda? parametrów nie podałeś, a tak wrózenie z fusów może być troszeczke niedokładną metodą! Może lanie wosku przez klucz bedzie lepsze i wtedy poznamy prawdziwe parametry! rotfl

Powrót